iPhone 6C este gata de lansare luna viitoare

iPhone 6C este gata de lansare luna viitoare
06:20 03.12.2015

Spre surprinderea reticenților, Apple e mai aproape decât oricând de lansarea unui iPhone 6C, mai ieftin și cu un ecran mai mic.

Din momentul în care iPhone 5C a ajuns pe piață, acesta a avut un public foarte restrâns, format din utilizatori care au apreciat minimalista carcasă de plastic și varietatea mare de culori în care putea fi achizitționat telefonul. Pe de altă parte, Apple este o companie care funcționează pe bază de profit, particularitate care se traduce prin faptul că vânzările slabe înregistrate de cel mai ieftin iPhone nu au reușit să-i mai justifice existența în portofoliul companiei.

În altă ordine de idei, sunt șanse foarte mari ca iPhone 5C să fi avut la bază ceva magic, altfel este imposibil să înțelegem de ce mai multe surse confirmă apariția în magazine a unui iPhone 6C. Conform unui apropiat al companiei, Apple ar trebui să-l facă public în luna ianuarie. Inițial s-a crezut că iPhone 6C va fi lansat oficial în cel de-al doilea trimestru al anului viitor sau prima jumătate a lui 2016. Pentru că există un numitor comun între toate aceste date aproximative, nu putem decât să sperăm că includ un grăunte de adevăr.

Fără vreo informație oficială publicată pe marginea noii serii de dispozitive, cei mai mulți sunt de părere că un nou iPhone cu diagonala de 4 inci nu va reuși să justifice o conferință. În plus, nu prea au existat precedente pentru evenimente de lansare Apple în primele două luni ale anului. Alternativa ar putea veni sub forma unor lansări discrete doar în magazinele virtuale și reale ale gigantului din Cupertino.

La capitolul specificații, pe lângă un ecran cu diagonala de 4 inci, cu același raport de aspect și suprafață precum un iPhone 5S, un iPhone 6C ar putea veni cu un senzor de amprentă Touch ID și conectivititate NFC pentru facilitarea plăților prin Apple Pay. Același gadget nu va veni cu 3D Touch. Rămâne să vedem care va fi prețul oficial pentru un asemenea terminal

loading...