Intel transformă din nou PC-urile: Starbrook IDV arată viitorul computerelor AIO

18:23 06.09.2015

Piața laptopurilor și PC-urilor nu o duce prea bine de ceva timp, dar cel mai mare producător de procesoare, nu stă cu mâinile în sân, iar la IFA 2015 ne-a uimit cu câteva designuri de referină care transformă, din nou, ideea de computer.

Mulțumită inginerilor și designerilor de produs Intel ne putem bucura acum de gadgeturi precum Ultrabook-uri, mini PC-uri, PC-uri de tip stick și dispozitive 2 in 1. Compania lucrează constant la designuri de referință, bazate pe procesoarele sale, pentru a-i inspira pe producători să creeze dispozitive minunate.

Anul acesta, Intel a prezentat laptopurile și tabletele care se încarcă wireles, dar și un concept de computer All-in-One (AIO) care mi-a tăiat răsuflarea.

Cu sigla Startbrook IDV, PC-ul stătea încojurat de mulțime, sub protecția unei carcase din sticlă. Nu semăna cu nimic din ce am văzut până acum pe vreun birou, dar știu cu siguranță că mi-ar plăcea să am unul.

Este incredibil de subțire și arătos pentru un dispozitiv care îți oferă toată conectivitatea și puterea de procesare a unui PC clasic. Este bazat pe noile procesoare din gama Skylake și pe un display tactil.

Gadgetul rulează Windows 10, dar nu va apărea niciodată pe piață, fiind doar un design de referință. Putem să sperăm, totuși, că producători precum ASUS, Acer sau Lenovo să adopte acest form-factor în curând, pentru a ne bucura cu toții de el.

loading...