Intel se înfige și mai tare în Internetul Tuturor Lucrurilor

Intel se înfige și mai tare în Internetul Tuturor Lucrurilor
13:52 04.11.2015

Intel a anunțat o nouă platformă Intel IoT și noi produse hardware și software ca parte a eforturilor de a construi cea mai largă ofertă în sectorul Internet of Things (IoT).

Produsele au la bază noi procesoare Intel Quark pentru IoT, sisteme de operare simple și gratuite cu o suită cloud de la Wind River, precum și capabilități de analiză, toate dedicate construirii și securizării soluțiilor inteligente și conectate.

Intel colaborează cu companii din mai multe segmente de piață. Levi Strauss & Co., în colaborare cu Intel, a implementat un sistem pentru platforma Intel IoT dedicat inventarului în trei dintre magazinele companiei. Mecanismul permite magazinelor Levi să monitorizeze stocul mai ușor, făcând inventarul mai eficient, astfel încât atunci când clientul caută o anumită pereche de jeanși, aceasta să fie pe raft.

Nouă platformă de referință Intel IoT pentru lucruri inteligente și conectate este creată pentru a permite ecosistemului Intel să dezvolte, să securizeze și să integreze lucruri inteligente. Platforma aduce un instrument pentru oferirea de soluții pe piață mai rapid prin reducerea complexității și definirea modului prin care device-urile inteligente se vor conecta în mod sigur și vor partaja date în cloud. Prima companie care a anunțat soluții bazate pe noua platformă Intel este SAP. Compania va dezvolta produse IoT proprii pentru sectorul enterprise cu platforma Intel și SAP HANA Cloud.

SoC-ul Intel Quark SE și microcontrolerele Intel Quark D1000 și D2000 oferă procesare puternică și consum redus de energie. Noile produse reprezintă un pachet ideal pentru IoT, oferind instrumente pentru medii solicitante și fiabilitate. SoC-ul Intel Quark SE pentru IoT oferă un hub de senzori integrat precum și instrumente pentru a oferi informații în timp real.

Pentru a colecta date despre orice, de la utilizarea spațiului la iluminarea biroului, Yanzi, furnizor de clădiri inteligente, folosește noul SoC Intel Quark pentru a dezvolta Yanzi Plug și Yanzi Motion. Acesta este un senzor de monitorizare care permite optimizarea energiei în baza utilizării spațiului și a mentenanței clădirii inteligente, oferind în același timp analize. Utilizarea acestei soluții are ca rezultat scăderea cheltuielilor și a costului total de proprietate pentru sistemele IoT în clădirile inteligente.

Honeywell a prezentat un prototip bazat pe tehnologia Intel Quark. Dispozitivul wearable ajută la monitorizarea mediilor critice pentru muncitori industriali sau pompieri. Acesta demonstrează cum integrarea datelor de la mai mulți muncitori poate anticipa condițiile nesigure de lucru și preveni situațiile în care echipamentele cedează, pentru a evita accidentele sau cheltuielile mari cu sistemele de lucru.

Microcontrolerul Intel Quark D1000 este disponibil deja pe piață, în timp ce D2000 va fi disponibil până la finalul anului. SoC-ul Intel Quark SE pentru IoT va fi disponibil în prima jumătate a anului 2016.

Noile produse Wind River sunt dedicate simplificării și accelerării lansărilor pe piață a aplicațiilor IoT. O parte importantă a platformei Intel IoT include sisteme de operare gratuite pentru mai multe arhitecturi, Wind River Rocket și Wind River Pulsar Linux, și o suită cloud pentru produse software-as-a-service (SaaS).

De la makeri la dezvoltatori comerciali, soluțiile „things to cloud” deschid sectorul de dezvoltare de device-uri IoT către mulți doritori care vor să participe la extinderea IoT. Le oferă în același timp utilizatorilor o cale către comercializare – de la experimentare la dezvoltare și vânzare. Cu cele mai recente produse, Wind River nu numai că își crește prezența în cloud, dar extinde propriile soluții de operare către microcontrolere.

Valoarea IoT este realizată într-adevăr când noi detalii sunt prezentate dintr-un volum mare de date generate de lucruri conectate și inteligente. Un ingredient cheie al platformei Intel IoT este Trusted Analytics Platform (TAP), care dă sens datelor și le face mai ușor de integrat în soluții IoT end-to-end. Dedicat dezvoltatorilor și oamenilor de știință, este o platformă ideală pentru industrii variate, precum sănătate, retail sau industrii. Integrează platforma Intel IoT pentru managementul datelor sau distribuția volumelor de lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI