19 aug. 2015 | 22:03

Încărcătorul Zolt îți ușurează bagajul și viața

ACTUALITATE
Încărcătorul Zolt îți ușurează bagajul și viața

Redactez acest articol de la Intel Developer Forum 2015 (IDF 2015), eveniment organizat în San Francisco. Asta înseamnă că pe scaunul din dreapta mea stă ghiozdanul care îmi acomodează laptopul, încărcătorul lui, încărcătorul de la smartphone și o cameră foto, cu încărcător cu tot. Să umbli toată ziua cu aceste numeroase kilograme în spinare nu e cel mai plăcut lucru, dar cred că am găsit o rezolvare pentru problema mea.

Se numește Zolt și a fost prezentat, pentru prima dată, la începutul anului, în cadrul CES 2015. Zolt este cel mai mic și mai ușor încărcător pentru laptop. Este cam cât două brichete, este colorat și, partea cea mai bună, poate încărca simultan trei dispozitive (un laptop, o tabletă și un telefon, de exemplu).

Pe lângă faptul că este mic, se poate roti la 90 de grade, pentru a-ți permite să-ți încarci dispozitivele chiar dacă priza nu are cea mai prietenoasă poziție și are o putere de 70W și un voltaj de până la 240V. Este universal, însemând că este compatibil atât cu dispozitivele Mac cât și cu PC-urile (vine cu opt capete care se potrivesc la majoritatea laptopurilor de pe piață) și folosește o tehnologie avansată care analizează fiecare dispozitiv în parte pentru a determina ce gadget are nevoie de mai mult curent.

Laptopurile au scăzut foarte mult în dimensiuni în ultimii ani, mulțumită progreselor făcute de Intel în domeniul procesoarelor, însă alimentatoarele au rămas, cu puține excepții, cărămizi mari și grele. Zolt este un gadget care aduce încărcătoarele în era Ultrabook-urilor. Este disponibil la precomandă, aici, la prețul de 99 de dolari.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64