Încă o dovadă a vieții în cosmos: oamenii de știință au găsit oxigen

Încă o dovadă a vieții în cosmos: oamenii de știință au găsit oxigen
07:05 29.10.2015

Sonda europeană Rosetta a descoperit oxigen din abundență în atmosfera cometei „Ciuri”, „o surpriză totală” pentru oamenii de știință, care se întreabă acum dacă nu trebuie să își schimbe modelele legate de formarea sistemului solar, scrie AFP.

Acest oxigen molecular (O2) prezent în atmosfera cometei Ciuriumov-Gherasimenko ar putea fi mai vechi decât sistemul nostru solar, a anunțat un studiu publicat miercuri în revista britanică Nature.

„Va trebui poate să modificăm modelele actuale privind formarea sistemului solar”, a declarat Andre Bieler, unul dintre autorii studiului. Aceștia au colectat mai mult de 3.000 de mostre, din septembrie 2014 până în martie 2015, pe măsură ce cometa se îndrepta spre Soare. Oxigenul este primordial, ceea ce înseamnă că, probabil, se află în cometă de miliarde de ani.

Pe lângă faptul că pune sub semnul îndoielii formarea sistemului solar, descoperirea oxigenului poate, evident, deschide piste noi pentru căutarea vieții extraterestre. Oxigenul și metanul sunt dovezi puternice pentru posibilitatea susținerii vieții.

loading...