Înainte să vezi Terminator: Genisys, trebuie să vezi acest video cu istoria roboților

Înainte să vezi Terminator: Genisys, trebuie să vezi acest video cu istoria roboților
12:46 15.06.2015

Printre atâtea teorii contradictorii despre roboți și filme în care aceștia preiau controlul asupra omenirii, puțin simț al umorului nu strică.

Am vorbit deja despre Terminator: Genisys, The Avengers: Age of Ultron, Ex Machina și chiar și despre I, Robot. Teama legată de o posibilă supremație a roboților a încolțit încă de la seria de succes a lui Isaac Asimov, pe aceeași temă. Chiar și Stephen Hawking  și-a manifestat teama că roboții vor avea control asupra oamenilor în următorii 100 de ani, prin intermediul inteligenței artificiale.

Acesta a mai spus că nu ar trebui să ne îngrijoreze atât de tare că oamenii controlează inteligența artificială, cât ipoteza ca aceasta să ne controleze pe noi. Acum puțin timp, Hawking i-a adresat o scrisoare deschisă lui Elon Musk, insistând ca dezvoltarea inteligenței artificiale să nu scape de sub control. Fără măsuri de siguranță, omenirea s-ar putea îndrepta către un viitor sumbru.

Pe termen lung, totul s-ar putea transforma într-o distopie demnă de un roman SF, în care creația omului ar putea fi mai inteligentă decât el, suficient încât să preia controlul. Am putea ajunge să trăim într-un scenariu de tipul Age of Ultron ceva mai realist. De asemenea, oamenii de știință lucrează la transferarea personalității umane în corpuri non-biologice, cu scopul de a extinde viața până la eternitate. Dimitri Itskov, un mogul media, crede că acest lucru va fi posibil până în 2045.

Până atunci, e important să cunoaștem de unde vin roboții și încotro se îndreaptă. În noul video publicat pe canalul The Good Stuff, Craig Benzine și Matt Weber prezintă, în doar 8 minute, întreaga istorie a acestor produse controversate ale științei, într-un mod amuzant și ușor de înțeles.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI