Înainte să vezi Terminator: Genisys, trebuie să vezi acest video cu istoria roboților

Înainte să vezi Terminator: Genisys, trebuie să vezi acest video cu istoria roboților

Printre atâtea teorii contradictorii despre roboți și filme în care aceștia preiau controlul asupra omenirii, puțin simț al umorului nu strică.

Am vorbit deja despre Terminator: Genisys, The Avengers: Age of Ultron, Ex Machina și chiar și despre I, Robot. Teama legată de o posibilă supremație a roboților a încolțit încă de la seria de succes a lui Isaac Asimov, pe aceeași temă. Chiar și Stephen Hawking  și-a manifestat teama că roboții vor avea control asupra oamenilor în următorii 100 de ani, prin intermediul inteligenței artificiale.

Acesta a mai spus că nu ar trebui să ne îngrijoreze atât de tare că oamenii controlează inteligența artificială, cât ipoteza ca aceasta să ne controleze pe noi. Acum puțin timp, Hawking i-a adresat o scrisoare deschisă lui Elon Musk, insistând ca dezvoltarea inteligenței artificiale să nu scape de sub control. Fără măsuri de siguranță, omenirea s-ar putea îndrepta către un viitor sumbru.

Pe termen lung, totul s-ar putea transforma într-o distopie demnă de un roman SF, în care creația omului ar putea fi mai inteligentă decât el, suficient încât să preia controlul. Am putea ajunge să trăim într-un scenariu de tipul Age of Ultron ceva mai realist. De asemenea, oamenii de știință lucrează la transferarea personalității umane în corpuri non-biologice, cu scopul de a extinde viața până la eternitate. Dimitri Itskov, un mogul media, crede că acest lucru va fi posibil până în 2045.

Până atunci, e important să cunoaștem de unde vin roboții și încotro se îndreaptă. În noul video publicat pe canalul The Good Stuff, Craig Benzine și Matt Weber prezintă, în doar 8 minute, întreaga istorie a acestor produse controversate ale științei, într-un mod amuzant și ușor de înțeles.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: