În Moscova, cimitirele vor oferi WiFi gratuit pentru un motiv cât se poate de bun

În Moscova, cimitirele vor oferi WiFi gratuit pentru un motiv cât se poate de bun
Andrada Bonea
Andrada Bonea
15:05 13.12.2015

Îți amintești episoadele tragice în care te aflai într-un loc care nu îți oferea conexiune la internet? Ei bine, rușii vor ca nimeni să nu mai fie nevoit să treacă printr-o astfel de suferință (cuvânt folosit în sens ironic, desigur).

Începând cu anul 2016, câteva cimitire din Moscova for oferi WiFi gratuit vizitatorilor. Desigur, nu toate cimitirele vor beneficia de acest „upgrade”, ci doar Novodevichy, Troyekurovskoye și Vagankovo, cele mai reprezentative din oraș. Acolo sunt îngropați oameni importanți, iar acesta e și motivul pentru care guvernul a decis să instaleze „zone de confort psihologic”, dotate cu conexiune WiFi, potrivit Engadget.

Oficialii vor să facă în așa fel încât istoricii sau vizitatorii curioși, care vin pentru a vizita mormintele personalităților, să aibă tot confortul posibil. De exemplu, la Novodelvichy se află locul de veci al președintelui Boris Elțîn, vizitat destul de des. De asemenea, un astfel de demers e binevenit și pentru cei care vor să știe mai multe informații despre omul al cărui mormânt îl au în fața ochilor. Datele mobile costă, iar aceste zone cu wireless vor anula efortul de a căuta informațiile pe Google de acasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI