29 oct. 2015 | 06:03

În curând vom scăpă de invitațiile la jocuri de pe Facebook

ACTUALITATE
În curând vom scăpă de invitațiile la jocuri de pe Facebook

Pentru că este imposibil să nu fi primit o multitudine de invitații la jocuri de pe Facebook, gigantul american și-a propus să vă scape de o sursă importantă de stres.

Majoritatea jocurilor de pe Facebok sunt gratuite, în cea mai mare parte. În același timp, aproape toate funcționează pe un mecanism foarte simplu, fie obligă utilizatorii la achiziții in-app, fie îi obligă pe aceștia să-și streseze prietenii cu invitații, sperând să obțină avantaje virtuale in-game. Sistemul, în mare parte, este defectuos, deoarece prea puțini își mai fac fac timp astăzi de promovat titluri.

Din fericire, oficialii Facebook au conștientizat gravitatea situației manifestată prin invitații la jocuri. Cum noi ne-am săturat să le dezactivăm, pentru fiecare joc în parte, într-un interviu acordat într-o sesiune de întrebări și răspunsuri desfășurată zilele trecute în India, CEO-ul Mark Zuckerberg a afirmat că nu va mai fi nevoie de respectivul gest. Toate invitațiile la jocuri vor dispărea din notificări în bloc.

În teorie, această mutare un pic agresivă ar fi trebuit să survină cu mult timp în urmă, dar conform CEO-ului, au existat multe priorități ce trebuiau adresate. Acum însă, problema invitațiilor la jocuri online și a notificărilor legate de acestea se va remedia, în parte din cauza faptului că a devenit evident pentru oricine că ele reprezintă o sursă semnificativă de stress pentru o mare masă a internauților.

Din păcate, Zuckerberg nu a făcut o referire clară către momentul exact începând cu care acest tip de notificări nu-și vor mai găsi loc pe Facebook. Un aspect este însă clar. Nu veți mai fi spamați cu mesaje menite să vă forțeze să vă creați nu șitiu ce cont. Sunt curios cât de repede va scădea numărul celor dependenți de Candy Crush după acest anunț. În mod evident, nu vor începe toți gamerii de pe Facebook să investească bani reali în titluri virtuale peste noapte.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele