În caz că te-ai întrebat, poți cumpăra un roboțel BB-8 din Star Wars complet din aur

În caz că te-ai întrebat, poți cumpăra un roboțel BB-8 din Star Wars complet din aur

Mașinăria uriașă de făcut bani a Disney nu a putut ignora copii de oligarhi ruși care s-ar întâmpla să fie fani Star Wars, așa că împreună cu bijutierii de la Kay Jewlers au deci să vândă un roboțel BB-8 din Star Wars complet făcut din aur și diamante, în valoare de 135 de mii de dolari.

Materialele care se asociază în mod predominant cu universul Star Wars sunt plasticul, metalul și uneori lemnul, materiale simple, dar care pot fi asociate cu obiecte futuriste. Metale ca aurul și argintul, chiar și diamantele, sunt materiale străine de acest univers. Poate că putem vorbi de diamante în săbiile laser ale jedi-lor dar acelea au un scop pragmatic la extrem. Prin ele trece energia care se transformă într-o ”lamă” letală de lumină.

Totuși, știind de aceste detalii, Disney hotărăște că un brand bun trebuie să apară în această lume turnat, de asemenea, în aur și diamante, altfel cei mai snobi dintre noi ar putea ignora universul Star Wars. Așa cum Apple a fost de acord să permită fabricarea unui iPhone din aur cu fața lui Putin pe el, de ce n-ar putea și Disney să facă la fel cu roboțelul BB-8?

Se pare că roboțelul din aur a luat 600 de ore de muncă pentru a fi terminat, cântărește 680 de grame și conținte peste 860 de diamante. Aparent Bling Bling-8 (așa cum îl numește lumea pe Internet) va costa undeva pe la 135.000 de dolari și va fi vândut la o licitație care, vezi dragă, va ajuta la finanțarea St. Jude Children’s Research Hospital.

Deși banii câștigați vor fi donați unei ”fundații de caritate”, părerea mea e că deja e ridicol că un astfel de obiect a putut lua naștere. Tehnologia, chiar și cea științifico-fantastică n-ar trebui să aibă legătură cu aurul, diamantele și alte materiale de lux. Tehnologia e valoroasă prin ea însăși, și nu are nevoie de pietre și metale prețioase ca să capete o extra valoare. Mai ales când vine vorba de un roboțel al alianței rebelilor ce nu purtau lanțuri sau inele de aur în lupta lor cu Darth Vader.

În caz că te-ai întrebat, poți cumpăra un roboțel BB-8 din Star Wars complet din aur

Citește și: