Imprimanta 3D care poate realiza tatuaje perfecte

Imprimanta 3D care poate realiza tatuaje perfecte

Un studio de design din Franța a transformat o imprimantă 3D într-un aparat poate realiza tatuaje.

Francezii au creat unul dintre cele mai precise instrumente pentru realizarea de tatuaje, folosindu-se de o imprimantă 3D. După cum scrie publicația DigitalTrends, aceștia au atașat un ac special pentru tatuat de dispozitiv, acesta din urmă putând fiind capabil în viitor să reproducă orice imagine din software-ul său într-un tatuaj. Instrumentele incluse permit imprimantei să creeze tatuaje cu 150 de puncții pe secundă.

Din câte se pare, cea mai mare problemă a fost introducerea unei metode prin care instrumentul să poată lua în considerare textura pielii și formele oricărei părți a corpului uman. Francezii au depășit această problemă apelând la un senzor special, care poate identifica suprafețele curbate, fără a pierde din precizie și fără a pune în pericol siguranța clienților.

Testele inițiale ale aparatului s-au desfășurat pe suprafețe artificiale, cele mai multe fiind fabricate din silicon. Artiștii din cadrul studioului, denumit Appropriate Audiences, au reușit pentru moment să realizeze doar tatuaje simple, însă sunt părere că în curând vor putea reproduce aproape orice imagine, indiferent de nivelul de detaliu.

Indiferent de progresul pe care îl vor înregistra creatorii aparatului, acesta probabil nu va putea realiza tatuaje mai bune decât o persoană cu experiență. DigitalTrends menționează, totuși, numărul mare de tatuaje nereușite apărute pe internet în ultimul timp. În astfel de cazuri, un robot ar putea reprezenta o soluție viabilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: