09 iul. 2015 | 09:00

Nu doar telefoanele sunt clonate de chinezi. Replicile mașinilor de top, specialitate chinezească

ENTERTAINMENT
Nu doar telefoanele sunt clonate de chinezi. Replicile mașinilor de top, specialitate chinezească

Nu a mai rămas nimic de copiat. După ce au dat naștere imitațiilor în materie de orice, chinezii au trecut și la mașini.

Ne uităm astăzi la câteva din alternativele mașinilor de lux de pe piața din europa, dar în variantă chinezească și cu un preț considerabil mai mic.

[related]

Începem cu o mașină râvnita mai mult de domnișoare, dar care poate fi găsită în număr destul de mare și la șoferii de sex masculin. Este vorba despre MINI, sau nu. În cazaul de față un ochi mai puțin antrenat se va întreba ce e în neregulă cu modelul britanic, și de ce arată „bolnav”. Motivul este simplu: nu e un MINI. Avem în față un Lifan 330, nu are chiar același design ca MINI-ul, dar cui îi pasă, poate păcălești vreo doi – trei inși.

Lifan-330 - MINI

Următoarea pe lista noastră este din clasa SUV, pentru că românii sunt fanii acestei clase de când a apărut. Ai putea crede că e un Range Rover Evoque, dar te-ai înșela amarnic. Avem în față una dintre cele mai grosolane replici de mașină din istoria replicilor. Mașina a fost botezată foarte melodios, Gonow GA6470, iar dacă nu ai știi mai bine ai jura că e Evoque-ul celor de la Jaguar Land Rover.

gonow - range rover

Continuăm cu SUV-urile și ajungem la modelul care a ajuns chiar la proces. BMW X5 are un frate nelegitim undeva prin China. În 2007 compania bavareză îi dădea în judecată pe cei de la Shuanghuan, numai pentru a pierde lamentabil. Oficialii celor care au dat naștere modelului CEO au spus că ei nu văd asemănarea și se bucură că o curte de justiție le-a susținut punctul de vedere. În alte cuvinte, ei doar au produs o mașină asemănătoare 99% cu cea de la BMW după care tot BMW are tupeul de a îi da în judecată. Asta-i bună, fiți serioși, nu seamănă deloc.

CEO - X5

Dacă nu ești fan SUV, înseamnă că ești un om cu adevărat practic. Poate nu te dai în vânt nici după modelele celor de la BMW sau Mercedes așa că preferi un Audi. Perfect, îți poți achiziționa un Audi A4 la prețul unui Logan.Cum?Simplu: îl iei din China. Nu se numește Audi A4 ci Yema F16, dar diferențele se opresc aici. În rest, mașina este leită modelului de la Audi.

Yema F16 - Audi A4

Nu îți plac SUV-urile? Nici Audi nu prea e pe gustul tău? Cauți luxul în advaratul sens al cuvântului? Și în cazul de față soluția este simplă. Rolls-Royce are cea mai lungă tradiție de mașini de lux construite manual. Nu vei duce lipsa luxului în modelul Phantom al producătorului englez. Dacă te deranjează totuși, prețul puțin cam piperat cerut de britanici, te poți orienta spre un Geely GE. Cu acest model finalizam topul de astăzi, special pentru a rămâne câteva secunde în plus cu ochii la imaginea lui, și a ne juca „găseste diferenta”.

geely GE - RR