Imaginile care îți arată că trăim în viitor

Imaginile care îți arată că trăim în viitor

Încă așteptăm un supercomputer precum cel al lui Ironman și un hoverboard inteligent pe post de mijloc de transport, dar nu putem să negăm că tehnologia e și în acest moment destul de avansată. Dacă nu ești convins de asta, avem o serie de imagini care o să îți amintească în ce eră incredibilă trăiești.

Poți să controlezi dispozitivele prin gesturi. Folosește forța, Luke. Ok, dacă nu ești un Jedi, poți să folosești banda Myo prin care poți controla orice prin acțiunea mușchilor mai mult sau mai puțin lucrați la sală. Brățara Myo am testat-o și noi în emisiunea Playtech.

Să nu uităm nici că nu prea mai ai cum să te rătăcești într-o țară străină, asta dacă ai fost îndeajuns de neinspirat încât să pleci acolo fără a ști o boabă din limba locală. Ai o aplicație care traduce chiar și textul indicatoarelor. Și nu, nu e Google Translate.

Pe lângă brațe robotice și exoscheleți, cei de la MIT lucrează la un scaun cu rotile care poate urca scările, fiind controlat pur și simplu prin comandă vocală.

În viitorul apropiat, nu va mai trebui să te confrunți cu situații penibile care implică intratul peste un necunoscut în toaletă. Există deja conceptul de ușă care devine opacă în funcție de poziția încuietorii, așa că nu putem decât să sperăm că vom avea așa ceva cât mai curând în băile publice.

Poți mânca un cheeseburger din conservă. Desigur, nu știm cât de bun este gustul și dacă poate aspira măcar la o comparație cu cel de la McDonald’s, dar e un pas înainte pentru industria alimentară. Urmează sarmalele mamei.

cheeseburger

Poți să ai bere livrată cu drona. Și înghețată, și tot ce îți trece prin cap. Asta da tehnologie avansată!

Poți să vezi ce ai în frigider fără să îl deschizi. Și iată cum devine complet inutilă lumina aia care te scuză pentru gustările din mijlocul nopții. Miracolul se numește Bio Robot Fridge și răcește cu ajutorul unui gel, care îți permite să vezi ce e înăuntru.

Poți să ai o mașină care se conduce singură. Mulțumește-le celor de la Google.

Mai poți să și gătești fără să arzi nimic. Mama ta va fi fericită. Și vecinii la fel.

Poți să măzgălești 3D. Desigur, dacă nu ai niciun fel de talent nu știm de ce ți-ai dori asta, dar e o ocazie prin care poți să te simți artist.

Și, nu în ultimul rând, să nu uităm de cardurile de memorie. Ca să nu folosim prea multe cuvinte, o să lăsăm imaginea asta aici:

carduri

 

Citește și:
Etichete: