IFA 2015: Carcasele MOLS folosesc tehnologie militară pentru a-ți proteja telefonul

10:57 07.09.2015

La IFA 2015 nu am văzut numai telefoane și tablete, televizoare sau mașini de spălat care arată ca niște opere de artă, ci și câteva accesorii interesante. Carcasele MOLS se încadrează în această categorie, având câteva caracteristici unice.

Înainte de a vă explica pe larg ”cu ce se mănâncă” aceste accesorii, trebuie să știți că ele există deja pe piață. Compania italiană a venit anul acesta la IFA pentru a-și prezenta cele mai noi modele, gândite pentru iPhone 6 și 6 Plus și Samsung Galaxy S5, finisate manual.

La stand, am găsit o doamnă care, la fiecare două minute, dădea drumul unui iPhone de la 2 metri înălțime. Același iPhone de fiecare dată, dar îmbrăcat într-o astfel de carcasă.

Apoi, un domn de vârsta a treia mi-a arătat de ce nu se crapă telefonul cu ajutorul a două biluțe. Una era făcută din cauciuc, același material folosit la carcasele clasice, iar cealaltă folosea Xelion, un material subțire, ușor și flexibil, cu proprietăți similare Kevlarului utilizat în vestele antiglonț.

Scăpate din mână simultan, cele două bile se comportau complet diferit. Cea din cauciuc sărea de zeci de ori, dar cea din Xelion, găsită în carcasele MOLS, rămânea pe pământ fără să ricoșeze. Asta se întâmpla deoarece materialul absoarbe 95% din energia rezultată în urma unui impact, pe când carcasele clasice absorb cam 15%.

M-a impresionat grosimea carcaselor – singurele zone mai mari erau pe laterale, lucru făcut special pentru a proteja și ecranul, oferind câțiva milimetri între el și sol în cazul unei căzături frontale.

Aspectul este unul plăcut, industrial, iar preturile nu sunt foarte mari – in jur de 40 de euro pentru una.

Etichete:
loading...