Huawei Honor i7, poate cel mai ciudat telefon al anului

Huawei Honor i7 este un nou dispozitiv al chinezilor, dar unul care se străduiește foarte mult să iasă în evidență prin două funcționalități cel puțin diferite.

Huawei are câteva dispozitive interesante anul acesta, printre care P8 și seria Honor parțial disponibilă în România. Recent, a adăugat seriei Honor un nou model. Vine cu scanner pentru amprentă, dar diferit, și are cameră mobilă, dar altfel decât felul în care Oppo a implementat așa ceva pe un telefon.

Huawei Honor i7 este un telefon obișnuit la prima vedere. Are un ecran de 5,2 inci full HD, un procesor mediu Qualcomm Snapdragon 616, 2GB sau 3GB de memorie RAM în funcție de versiune (cu 16 sau 32GB spațiu de stocare) și mai are o baterie de 3.100 mAh. Pe spate are o cameră foto de 13 megapixeli, dar tocmai modulul camerei este interesant.

Aceasta devine și cameră de selfie, ridicându-se din locul ei și orientându-se la 180 de grade spre fața telefonului. Huawei susține că mecanismul rezistă cel puțin doi ani, indiferent cât de mult folosești camera zilnic, scrie PhoneArena. De asemenea, scannerul de amprente este poziționat pe lateral, nu pe spate (cum s-a întâmplat cu Huawei Mate 7) sau pe față (cum e cazul cu iPhone 6 și Galaxy S6). Este primul dispozitiv care propune altă poziție a acestui senzor și ar putea fi una inspirată, dat fiind că natural ținem telefonul de margine.