Hadrian este robotul care îți construiește o casă în două zile

, 30 Iun, 07:00

Există numeroase dezbateri legate de roboți și de inteligențele artificiale, dar un lucru este sigur: pot face lucrurile care sunt foarte complicate pentru oameni într-un timp foarte scurt. 

Cel mai recent exemplu vine din Australia și se numește Hadrian, după împăratul roman omonim, care a ridicat o mulțime de ziduri pentru romani.

Și, cu toate că se spune că Roma nu a fost construită într-o zi, probabil că lui Hadrian i-ar lua în jur de două luni, având în vedere că poate ridica o casă în numai două zile. Trebuie menționat că se ocupă doar de aranjatul cărămizilor, nu de toate finisajele.

Robotul poate monta 1.000 de cărămizi pe oră și a fost construit de compania Fastbrick Robotics. Pentru dezvoltarea lui s-au cheltuit aproximativ 7 milioane de dolari și este comandat cu ajutorul unor schițe digitale tridimensionale, lucru care asigură o acuratețe foarte ridicată.

Hadrian ar putea reduce semnificativ costurile construirii unei case, dar deocamdată se află în stadiul de prototip, așa că are nevoie de supraveghere constantă din partea unui inginer, care se asigură că viitoarea casă nu se va dărâma la prima pală de vânt.

Mike Pivac, CEO al Fastbrick Robotics, spune că robotul va ajunge pe piață în următorii câțiva ani.

Hadrian-3-640x478

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail