Hackerii se pot folosi de brățările fitness pentru a transmite viruși

Hackerii se pot folosi de brățările fitness pentru a transmite viruși

Conform unor informații recente, dispozitivele FitBit încă mai sunt afectate de o vulnerabilitate importantă.

Vulnerabilitatea brățărilor pentru fitness produse de către FitBit nu este un lucru nou. După cum scrie site-ul The Register, aceasta a fost descoperită încă din luna martie a anului. Deși a trecut mai mult de jumătate de an, se pare că problemele nu au fost încă rezolvate, iar hackerii încă se pot folosi de dispozitivele purtabile pentru a transmite programe malițioase.

Așa cum era de așteptat, vulnerabilitatea are legătură cu conexiunea Bluetooth. Singurul lucru pe care un hacker trebuie să-l facă este să se afle la câțiva metri distanță de dispozitiv timp de 10 secunde, perioadă în care codul malițios poate fi transmis. Ulterior, infractorul poate chiar verifica dacă atacul a avut succes, însă va trebui să rămână conectat la dispozitiv pentru încă un minut.

De asemenea, malware-ul transmis este unul care persistă, ceea ce înseamnă că o restartare a gadgetului FitBit nu va îmbunătăți situația. Astfel, orice calculator la care brățara se conectează poate fi infectat extrem de ușor. The Register menționează că aceasta este prima oară când s-a demonstrat că pot fi transmiși viruși cu ajutorul brățărilor fitness.

Axelle Apvrille, cea care va prezenta pe larg procesul de infectare în Luxemburg, susține că a reușit chiar să falsifice numărul de pași efectuați și distanța parcursă pentru a obține anumite premii și reduceri importante la unele achiziții. FitBit a mai avut probleme legate de securitate în trecut, mai ales în anul 2013, atunci când cercetătorii au putut falsifica datele de autentificare, fiind capabili să acceseze orice cont.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: