17 oct. 2015 | 09:55

Hackerii ruși au jucat la bursa americană după ce au spart serverele Dow Jones

ACTUALITATE
Hackerii ruși au jucat la bursa americană după ce au spart serverele Dow Jones

Ca hacker, ai la dispoziție numeroase metode de a face rapid bani. Poți să furi carduri, să îndeplinești atacuri pentru guverne sau poți să joci la bursă. Asta după ce te-ai infiltrat în cea mai bună sursă de informații privind tranzacțiile bursiere și obții date care îți oferă un avantaj semnificativ. 

Potrivit Bloomberg, asta au făcut hackerii ruși, care au reușit să pătrundă în serverele Dow Jones & Co. Compania care publică Wall Street Journal a recunoscut că ar fi fost victima unui atac din partea hackerilor ruși, însă lucrurile par a fi mult mai grave decât ar fi declarat reprezentanții.

De anchetă se ocupă FBI, Serviciile Secrete Americane, dar și Comisia pentru Schimburi. În urma atacului, informațiile de contact a peste 3.500 de persoane au fost compromise, iar hackerii au obținut și informații despre tranzacții care încă nu fuseseră făcute publice, lucru care le-ar fi putut oferi un avantaj enorm la bursă.

Reprezentanții Dow Jones susțin că au suferit mai multe atacuri în perioada august 2012 și iulie 2015.

Ancheta fiind în desfășurare, niciuna dintre părțile implicate nu a vrut să comenteze. Nu se știe exact dacă hackerii au acționat de capul lor sau dacă au fost angajați de un actor statal.