Gravitația explicată printr-un experiment banal

, 22 Ian, 18:39

Gravitația este una dintre cele mai dificile noțiuni de înțeles, dar mai ales de explicat. Un profesor din America a apelat, însă, la o metoda neconvențională.

Cum ați explica gravitația dacă vi s-ar cere să faceți acest lucru? Probabil majoritatea ar încerca o explicație teoretică a principiilor care stau la baza ei. Mizând pe ideea că faptele vorbesc de multe ori mai clar decât cuvintele, un profesor din America a ales o metodă alternativă de a explica una dintre cele mai dificile noțiuni din fizică. Pentru a realiza acest lucru, nu a avut nevoie decât de o bucată foarte mare de elastan, un cadru rotund pe care să monteze elastanul, niște greutăți și niște bile.

Gizmodo vorbește despre cum profesorul, folosindu-se de niște trucuri foarte simple, a reușit să explice unele dintre cele mai de bază noțiuni precum atracția dintre două corpuri, dar și unele mult mai complicate. De exemplu, plasând pe bucata foarte mare de elastan două corpuri cu greutăți aproape identice, acesta a explicat cum cercetătorii se folosesc de gravitație pentru a stabili viitoarele traiectorii pe care navetele trimise spre lună le vor avea.

Pentru cei interesați de a-și construi propria structura de acest fel, instrucțiunile necesare sunt deja disponibile pe internet, alături de alte câteva la fel de interesante. Pentru a le descărca, puteți accesa acest link.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail