Grasp este lacătul de biciclete care îți va recunoaște amprenta

Grasp este lacătul de biciclete care îți va recunoaște amprenta

Lacătele convenționale au multe slăbiciuni: cheile de la acestea se pot rupe sau pierde, lacătele se pot strica și lanțurile se pot tăia. Pentru a contracara toate acestea, o firmă americană a inventat Grasp, primul lacăt cu senzor pentru recunoașterea amprentelor, care te va scuti cel puțin de grija cheilor de la lacăt.

Toate problemele enumerate mai sus sunt doar problemele ce apar pe timp de vară. Iarna, din cauza mănușilor, manipularea cheilor în lacăt poate fi un adevărat chin. E adevărat, la noi în țară mersul pe bicicletă iarna nu e un obicei, dar în țările unde curățarea străzilor de zăpadă se întâmplă cu regularitate, acest nou lacăt este mană cerească pentru bicicliști.

Lacătul Grasp este în formă de ”U” și folosește un senzor optic care scanează amprenta utilizatorului și se deschide numai dacă recunoaște amprenta potrivită. Interesant este faptul că designerii lacătului au pus un accent deosebit pe designul ergonomic. Senzorul de amprentă este poziționat în așa măsură încât sa fie accesat ușor atunci când utilizatorul ține lacătul de unul dintre brațe. De asemenea, lacătul biometric este și rezistent la apă, deci poate să-l plouă sau să-l ningă fără probleme.

În seria de calități binevenite cu care vine lacătul Grasp este și aplicația pe care o poți instala pe telefonul mobil. Prin intermediul acesteia, 20 de utilizatori se pot conecta la un singur lacăt. Această abilitate deosebită a lui Grasp va permite atât prietenilor, cât și familiei, să-ți folosească bicicleta. Imediat cum aceștia nu o mai folosesc, îi poți scoate din baza de date. În caz că apar probleme cu aparatul biometric, utilizatorii pot debloca bicicleta cu mobilul prin Bluetooth.

Totuși, merită menționat că lacătul folosește baterii, și te anunță atunci când aceasta e pe terminate. Grasp folosește trei baterii AAA care pot dura mai mult de un an. În caz că bateriile se termină atunci când lacătul este activ, acesta va rămâne închis până când le vei putea schimba.

Mai multe detalii puteți vedea pe pagina de Kickstarter a lacătului Grasp. Cei interesați au putut cumpăra un exemplar pentru cel puțin 99 de dolari, însă de acum doar varianta de 129 de dolari este valabilă. Noul lacăt Grasp va putea fi transportat tuturor celor interesați în noiembrie anul viitor, oriunde s-ar afla în lume.

 

Citește și: