11 dec. 2015 | 11:01

Google te va ajuta să trimiți bani prin SMS

ACTUALITATE
Google te va ajuta să trimiți bani prin SMS

Google pregătește o actualizare pentru aplicația Google Wallet, care va schimba felul în care vei putea trimite și primi bani de la cunoscuți. Astfel, nu vei mai fi nevoit să trimiți bani prin Google Wallet folosind adresa de mail a destinatarului. Acum aplicația îți va cere doar numărul de telefon al destinatarului.

Google Wallet este o aplicație de plăți online destul de populară în America, care folosește informațiile cardului tău de debit. Aplicația se conectează la contul tău bancar mulțumită informațiilor de pe card și poate trimite sau primi bani de la prieteni, cunoscuți sau familie, folosind adresa lor de mail. Această adresă, preferabil cea de Google, reprezintă de fapt contul lor de Google. Aplicația doar asociază datele bancare cu acest cont, astfel că fiecare transfer de bani se va face de fapt către conturile de Google ale altor oameni.

Google Wallet folosește de asemenea și senzorul NFC (Near Field Communication) al telefonului tău pentru a efectua plăți în stil PayPass la orice terminal din magazin echipat cu această tehnologie.

Noutatea este că de acum nu va mai trebui să te conectezi la Internet pentru a trimite bani către adresa de mail a cuiva apropiat, ci poți pur și simplu să-i introduci numărul de telefon în aplicație și prin intermediul operatorului de telefonie vei putea să trimiți banii respectivi. Destinatarul banilor va primi un SMS cu un link care va trimite clientul către o adresă unde va trebui să-și introducă datele de pe card. După câteva minute, transferul va fi complet.