Google Photos va șterge imaginile pe care le ai deja salvate în cloud

Google Photos va șterge imaginile pe care le ai deja salvate în cloud

Google Photos e un tool foarte util pentru organizarea și vizionarea pozelor în telefoanele și tabletele Android. De astăzi, însă, Android va avea o nouă funcționalitate care va șterge automat pozele din telefonul tău mobil care au fost deja salvate în cloud.

Această opțiune va fi prezentă în Settings, și va permite utilizatorilor de Android să o activeze opțional în caz că copiile fotografiilor din memoria telefonului au importanță mai mare. Totuși dacă vei decide să activezi această opțiune, Android îți va cere de mai multe ori permisiunea înainte să treacă la acțiune.

Dacă vei dori să vizionezi anumite poze mai rapid, Google Photos îți va permite să accesezi două variante distincte ale calității pozelor astfel încât să nu-ți ocupe memoria prea mult. Pozele ”High quality” vor fi cele care vor ocupa cea mai puțină memorie și vor putea fi accesate rapid, iar cele ”Original quality” for fi cele în rezoluția originală.

Pozele ”High quality” vor fi cele mai accesibile, si vor putea fi mereu vizionate chiar atunci când calitatea vitezei de Internet este mai mică, iar celălalt format vor cere cel puțin viteze 4G. Noul tool de la Google este cu adevărat interesant mai ales pentru deținătorii de telefoane Android low-end care au mereu probleme cu memoria telefonului.

Totuși, acest tool ar putea fi criticat de utilizatorii care pun la îndoială securitatea pozelor salvate pe cloud, și ar prefera mai degrabă să-și stie pozele permanent în siguranță pe un card SD decât pe domenii online ce pot fi oricând sparte de hackeri.