Google o aniversează pe Lucy Australopithecus, unul dintre strămoșii noștri

Google o aniversează pe Lucy Australopithecus, unul dintre strămoșii noștri

Lucy Australopitecus, pentru cei care nu știu, a aparținut unei specii care prezenta caracteristici și de la maimuțe, și de la oameni. Astăzi, se pare că e ziua ei, iar Google o aniversează cu un Doodle.

Scheletul a fost descoperit acum 41 de ani în Etiopia și a fost foarte util pentru ca oamenii de știință să înțeleagă evoluția maimuțelor în ființe bipede. Numită după piesa celor de la The Beatles, „Lucy in the Sky with Diamonds”, fosilele de 3,2 milioane de ani aparțin familiei Australopitecus afarensis, care, după cum spuneam, e alcătuită dintr-un fel de hibrizi între om și maimuță, scriu cei de la The Independent.

Lucy

Aproape 40% din scheletul lui Lucy a rămas intact, ceea ce e un eveniment destul de rar. Majoritatea fosilelor care datează de atât timp se dezintegrează și se deteriorează. Cercetătorii i-au putut analiza curbura distinctă a coloanei, genunchii, și descoperi modul în care aceasta putea merge în două picioare. Astăzi, doodle-ul Google arată un Australopitecus afarensis care merge între un cimpanzeu și un om, ilustrând tranziția dintre cele două specii.

Citește și: