Google își învață mașinile autonome să conducă la fel ca oamenii

Google își învață mașinile autonome să conducă la fel ca oamenii

Să înveți o mașină cum să se conducă singură e un lucru, dar s-o înveți cum să șofeze ca ființă umană imperfectă, este cu totul altă poveste. Se pare că aceasta este noua misiune Google când vine vorba de mașinile sale autonome.

Inginerii de la Google lucrează pentru a face ca autovehiculele autonome să adopte un comportament uman în trafic. Nu pare un lucru chiar atât de bun, având în vedere că oamenii sunt cei care sunt implicați în accidente din cauza neatenției sau a vitezei. Mașinile autonome de la Google au simțit asta pe „caroseria” lor. Problema este că oamenii nu sunt previzibili și încalcă regulile de circulație.

Conform CNET, problema celor de la Google este că mașinile lor sunt mult prea atente. Acestea frânează brusc la atunci când le apare ceva în cale, chiar dacă acel ceva nu constituie neapărat o amenințare pentru siguranța pasagerilor sau a mașinii. Acestea conduc foarte lent și cu multă precauție.

Oamenii sunt atât de imprevizibili în trafic încât nici măcar un computer nu poate să înregistreze toate comportamentele pe care aceștia le au la volan. Astfel, este foarte greu pentru o mașină autonomă să poată anticipa mișcările unui șofer pentru a evita un eventual accident.

Cele mai multe dintre accidentele în care au fost implicate mașinile autonome, au fost cauzate de oameni, care au intrat cu mașinile în spatele autovehiculelor autonome, când acestea stăteau pe loc.

Unul dintre lucrurile pe care ar trebui să-l învețe mașinile autonome este cum să ia curbele precum oamenii. Noi nu virăm într-un arc perfect, ci tăiem colțurile atunci când avem ocazia. Și totuși, ce reguli sunt dispuși să încalce cei de la Google?

Faptul că inginerii au realizat că mașinile autonome se vor afla în trafic împreună cu șoferi reali, ar trebui să îmbunătățească considerabil modul în care vehiculele autonome vor interacționa cu cele clasice în traficul urban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: