Google ar fi vrut să creeze un comunicator Star Trek

Google ar fi vrut să creeze un comunicator Star Trek

Aparent, conform unui articol publicat în Time, Amit Singhal, vicepreședintele Google, a admis că firma sa a încercat să dezvolte un comunicator în stil Star Trek, folosindu-se de tehnologia Bluetooth.

Probabil că nu există om pe această planetă care să nu știe de comunicatoarele din Star Trek. Considerate avant-garde la vremea lor, astăzi sunt cel puțin ciudate. Acest lucru era de așteptat, dată fiind apariția căștilor conectate la mobil, care facilitează comunicarea fără folosirea mâinilor.

Totuși, băieții de la Google sunt fani adevărați Star Trek, așa că, la un moment dat, au încercat să dezvolte un astfel de aparat, care să fie 100% funcțional. Aceast mic comunicator urma să fie controlat prin atingere, exact ca în serial, iar tot ce vorbeai era transmis către mobil. Feedbackul era transmis înapoi către o mică boxă sau către niște căști.

Evident că până la Google au mai existat companii care au încercat să reinventeze faimosul comunicator din Star Trek, însă adevărata utilitate unui astfel de aparat este cel puțin dubitabilă. Totuși, e impresionant că o companie de mărimea Google are angajați care sunt fani înfocați Star Trek, și ar fi fost în stare ca, la un moment dat, să investească niște fonduri impresionante pentru ca noi să ne retrăim copilăria.