Glue Engine, programul românesc cu care îți poți face singur jocuri

Glue Engine, programul românesc cu care îți poți face singur jocuri

Cei care și-au dorit mereu să devină creatori de jocuri video, dar nu au avut niciodată răbdarea necesară pentru a învăța programare, au acum la dispoziție o unealtă puternică și ușor de folosit, făcută de o echipă de români. Glue Engine permite oricărei persoane să creeze jocuri. 

Crearea unui joc implică, de regulă, multe ore de programare, la fel de multe ore de design și resurse financiare. Cu programul românilor nu ai nevoie decât de imaginație.

Glue Engine reprezintă un întreg studio într-un singur executabil ce poate creea toate resursele necesare pentru dezvoltarea unui joc: clipuri 3D în timp real pe baza nivelelor, muzică, editor de muzică și sunete, creează de asemenea și resurse pentru grafică fara a mai utiliza alte aplicații externe.

Glue Engine promite o interfață ușor de folosit, destinată special utilizatorilor care nu au mai creat jocuri până acum, dar și dezvoltatorilor casual sau profeșioniști care vor să se concentreze mai mult pe designul jocului decât să stea sa programeze.

Deocamdată, programul se află în stadiu de BETA, și poate fi descărcat gratuit de aici. Când va fi lansată versiunea finală, Glue Engine va costa 30 de euro și utilizatorii vor putea să cumpere și modele 3D pe care să le folosească în jocuri de tip FPS, MMO, racing si custom.

Trebuie menționat, totuși, că Glue Engine nu este primul proiect de genul acesta. Gameleon este un serviciu similar, creat în urmă cu doi ani, tot de o echipă de români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: