22 mai 2015 | 18:38

George Bush, mai rău decât Stalin: Ce spun studenții din toată lumea

ACTUALITATE
George Bush, mai rău decât Stalin: Ce spun studenții din toată lumea

Un studiu indică faptul că mii de studenți din toată lumea îl consideră pe George Bush un personaj mai rău decât Iosif Stalin.

Știi că ai greșit undeva atunci când mii de studenți din toată lumea te consideră un personaj mai rău decât Stalin. Știi că situația este cu adevărat rea atunci când tu ai fost un președinte al Americii. Conform unui top alcătuit de Universitatea Țării Bascilor, George Bush este un personaj mai urât decât fostul lider al Uniunii Sovietice, unul al cărui regim este responsabil pentru moartea a cel puțin 10 milioane de morți (fără a lua în calcul pe cei din timpul războiului).

Topul a fost întocmit pe baza răspunsurilor date de aproximativ 7.000 de studenți din toată lumea. Aceștia au fost nevoiți să menționeze cea mai apreciată figură istorică, dar și pe cea mai detestată. Dar există și o veste bună pentru Bush: Osama bin Laden și Saddam Hussein stau și mai rău, ocupând locurile 2 și, respectiv, 3. Pe locul 1, în mod evident, se află Adolf Hitler. Fostul președinte este situat pe poziția a patra, mai sus decât Stalin, Mao Zedong, Lenin sau Ginghis Han

Situația nu este mai puțin interesantă nici când trece la cele mai apreciate personalități de către studenți. Astfel, Albert Einstein a ieșit pe primul, urmat de Maica Tereza, Mahatma Gandhi, Martin Luther King Jr., Isaac Newton și Iisus. După cum scrie și CNET, rezultatele sunt surprinzătoare, mai ales dacă luăm în considerare faptul că de cele mai multe ori, liderii militari ocupă primul loc în asemenea topuri.