17 mai 2015 | 15:34

Fotografii care îți creează profilul perfect de Tinder [FOTO]

ACTUALITATE
Fotografii care îți creează profilul perfect de Tinder [FOTO]

Matrimonialele online nu sunt un subiect nou, dar succesul pe Tinder este încă o chestiune dificilă pentru mulți. Pentru a compensa asta, un grup de fotografi îi ajută pe oameni să aibă un profil perfect, începând de la poze și până la sfaturi de „agățat“ online.

Sunt câteva zeci de milioane de oameni pe Tinder, cea mai populară aplicație de online dating, dar sunt sute de milioane de poze proaste. Pozele sunt cele după care te judecă oricine prima dată pe Tinder, astfel că una bună va atrage mai multă atenție. „Oamenii au tendința de a-și crea profilul în 10 minute, chiar dacă este un lucru atât de important pentru viața lor sentimentală“, explică fotografa Saskia Nelson.

Ea a observat că este loc pe piață pentru fotografi care îi pot ajuta pe oameni să aibă acel profil și acel portofoliu de fotografii care să îi facă mai plăcuți. În mai 2013, a fondat Saturday Night’s Alright, pornind de la experiența ei de peste opt ani pe site-uri de dating pe care a văzut constant cât de puțină atenție dau oamenii fotografiilor lor. „(Pe fiecare platformă) adu-ți aminte că te vinzi pe tine și stilul tău de viață“, susține ea.

Pentru a-și pregăti clienții, ea le spune să vină la ședința foto ca la o întâlnire, să se îmbrace cum s-ar îmbrăca dacă ar ieși în oraș cu cineva pentru prima dată. Apoi, merg la plimbare pe străzile pe care clienții se simt bine. I-a mers atât de bine, încât a mai angajat un fotograf. Pe site-ul SNA există și câteva sfaturi pe care să le aplici după primul match.

Totuși, inițiativa ei nu este singulară. Există și în New York un astfel de serviciu, denumit Tinder Photography, condus de Charlie Grosso. A fost lansat în octombrie 2014. Trucul pe care ea îl folosește, pe lângă plimbarea prin oraș, este să facă pozele și cu iPhone. „Scopul este ca fotografiile să pară mai puțin regizate și mai mult instantanee“, susține ea, iar aici telefonul este foarte bun.

Cum sa ai un profil bun de Tinder, conform Saturday Night’s Alright (9)

La polul opus este fotograful Max Schwartz, care are site-ul Tinder Headshots. El nu așteaptă un moment de instantaneu, ci alege să facă poze clasice, de studio, dar în timp ce oamenii vorbesc despre ei și pasiunile lor. Dar astfel de fotografii nu sunt ieftine, ele costă 75 de dolari una sau 150 de dolari trei cu două ținute diferite. Pe Tinder Photography, o sesiune costă 650 de dolari, iar Nelson are pachete începând de la 170 de dolari. Dragostea nu e gratis și nici swipe-ul corect.

Și în caz că nu iei prea în serios acest Tinder, acest videoclip de la College Humor te va face să zâmbești.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele