Am fost creați de extratereștri? Un câștigător al premiului Nobel crede asta

Am fost creați de extratereștri? Un câștigător al premiului Nobel crede asta

Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit un obiect ciudat despre care se crede că ar fi fost trimis de extratereștri pentru a aduce viața pe Terra. 

Obiectul din fotografia de mai jos poate părea de dimensiunile unei planete dar, de fapt, potrivi Huffington Post, are lățimea unui fir de păr uman.

Cercetătorii de la Universitatea din Buckingham spun că particula, un glob metalic minuscul, a fost descoperită de astrobiologul Milton Wainwright și culeasă de un balon care zbura în stratosferă Terrei.

”Este o bilă de lățimea unui fir uman care conține bacterii filamentoase pe exterior și un material biologic lipicios care se revarsă din centru. Una dintre teoriile noastre este că a fost trimisă pe Pământ de o civilație necunoscută pentru a continua popularea planetei cu diverse forme de viață”, a teoretizat Wainwright.

”Cu toate că teoria (numită panspermie directă) pare desprinsă din filmele science fiction, niciun om de știință nu ar lua-o în serios dacă nu ar fi fost sugerată de Francis Crick, câștigător al premiului Nobel”, a mai spus Wainwright.

Panspermia este o teorie care sugerează că viața se propagă prin univers, călătorind cu ajutorul cometelor sau meteoriților. Crick, biologul molecular care a descoperit structura ADN-ului în 1953, a gândit această teorie în anii ’70, alături de biochimistul Leslie Orgel.

Wainwright a lansat baloane la o altitudine de 28 de kilometri și apoi au examinat materialele colectate. Mostra nu a aterizat pur și simplu pe balon, ci s-a izbit de el, provocând un mic crater.

Anul trecut, o echipă de cercetători condusă de astrobiologul Chandra Wickramasinghe a anunțat că a descoperit fosile cu proprietăți biologice atașate de un meteorit care a lovit solul din Sri Lanka.

Cu toate că descoperirile de acest gen se tot adună, comunitatea științifică încă este sceptică privind validitatea panspermiei. ”Dacă nu putem găsi detalii despre civilizația care a trimis acest obiect, teoria nu poate fi demonstrată”, a conchis Wainwright.

extraterestri

Citește și: