Focus, noua aplicție care te scapă de reclame pe iPhone

Focus, noua aplicție care te scapă de reclame pe iPhone

Mozilla este cea mai nouă companie care a lansat un ad blocker pentru iOS. Acesta poartă numele Focus și are la bază mai multe metode pentru a vă scăpa de reclame.

Odată cu lansarea iOS 9, cei de la Apple au permis dezvoltatorilor de aplicații să se ancoreze în Safari, browserul nativ al platformei, pentru a preveni afișarea de reclame în paginile voastre web favorite. De la momentul respectiv, am fost asaltați cu o varietate foarte mare de progrămele, unele mai eficiente decât altele, din această gamă. Cel mai bune dintre ele sunt însă contra cost, iar Mozilla vrea să ne impresioneze cu o soluție la fel de performantă dar complet gratuită.

Focus este noua aplicație a celor de la Mozilla care profită de API-ul pentru blocare de conținut web din iOS 9. Acest progrămel vă oferă o flexibilitate semnificativă când vine vorba de filtrarea tipului de conținut și definirea elementelor particulare pe care le vreți afișate atunci când navigați pe internet de pe mobil. În plus, utilizatorii pot opta pentru blocarea tuturor algoritmilor de tracking online folosiți pentru a vă monitoriza paginile vizitate și a vă oferi reclame personalizate.

Inițial s-a crezut că Mozilla va lansa această aplicație în luna noiembrie a acestui an și că va purta numele de Signal. A apărut însă o lună mai târziu și poartă o denumire complet diferită. Interesant este faptul că Focus nu blochează implicit toate reclame, ci folosește un sistem bazat pe o listă neagră pentru a bloca doar reclame și liniile de cod care reprezintă o amenințare reală la adresa intimității și anonimității voastre online. Lista neagră folosită este descărcată de pe Disconnect.me, o extensie de browser care conține nu mai puțin de 5000 de trackere, cele mai multe dintre ele asociate cu rețele de publicitate online. În același timp, Focus știe să identificie trackere noi care vă țin evidența atunci când săriți de pe un website pe altul.

Din cauza limitărilor impuse de Apple, Focus funcționează doar în Safari pe iOS, nici măcar în Firefox. Pentru a descărca Focus, este suficient să folosiți acest link de AppStore.

Citește și: