Fleye poate fi asistentul tău personal sub forma unei drone

Fleye poate fi asistentul tău personal sub forma unei drone

Pe lângă faptul că este considerată cea mai sigură dronă din lume, de vreme ce toate părțile mișcătoare din interiorul aparatului sunt ținute în interiorul ei, Fleye este o dronă ce poate fi programată să facă aproape orice pentru tine din cauza sistemului său de operare open-source.

Design-ul închis al Fleye face din această dronă construită de doi pasionați de electronică din Belgia, un aparat perfect rezistent la orice fel de lovituri cu mediul înconjurător. Acest aspect vine de la un set de standarde inspirate de industria apărării unde obiectele zburătoare controlabile de joasă altitudine folosesc conceptul elicelor plasate într-un tub, astfel încât să aibă un grad de protecție ridicat. În plus, elicea este direcțională, ceea ce înseamnî că poți lovi și mișca drona fără probleme pentru că nu o să pățească nimic.

Chiar și așa, ceea ce impresionează cel mai mult nu sunt accesoriile cu care Fleye vine, ci sistemul de operare cu care lucrează. Folosind un open SDK (Software Development Kit) și un API (Application Program Interface) de la Linux, Fleye vine de asemenea cu o aplicație ce poate fi instalată fără probleme pe orice telefon de la Android sau iOS. Cu ajutorul SDK-ului dezvoltatorii pot modifica drona să facă exact ce vor. Aceștia pot rescrie driverul aparatului atfel încât să îi pornească aparatul de filmat la anumite intervale, sau să programeze drona să facă anumite acțiuni când ceva anume apare în cadrul imaginii.

Utilizatorii cu un grad mai mic de cunoștiințe în programare pot seta drona să-i urmărească sau să filmeze anumite zone pe care aceștia le doresc, prin intermediul aplicației instalate

Drona este de asemenea compatibilă cu OpenCV, aplicație care oferă un grad și mai mare de control asupra relației dintre motorul dronei și camera de filmat.

Pe pagina lor de Kickstarter dezvoltatorii belgieni oferă drona cu niște specificații cât de cât convingătoare. Aceasta vine cu un procesor dual-core  ARM A9, același ca cel de pe iPad Pro, 512 MB de RAM și un microSD pentru stocarea de media. Cei interesați pot cumpăra o versiune mai puternică, cu 1GB de RAM, pentru aproximativ 800 de euro.

Cei interesați de un astfel de dispozitiv impresionant, pot cumpăra drona pe pagina de Kickstarer, iar livrarea se va face la anul în septembrie.

Fleye poate fi asistentul tău personal sub forma unei drone

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: