16 dec. 2015 | 17:32

Fitness-ul acasă se schimbă radical cu VirZoom și Oculus Rift

ACTUALITATE
Fitness-ul acasă se schimbă radical cu VirZoom și Oculus Rift

Realitatea virtuală schimbă tot, inclusiv felul în care faci sport. Cu ajutorul bicicletei de casă VirZoom și a unei perechi de ochelari Oculus Rift, vei putea pedala ca un maniac crezând că vânezi monede de aur călare pe un pegas maiestuos prin coclauri de vis. Dacă vi se pare puțin ridicol, autunci puteți schimba scenariul derulat în ochelari, astfel încât să puteți pedala în lumea voastră preferată.

VirZoom este genul de bicicletă de casă care vă va transmforma experiența tipică pe un asemenea aparat într-o secvență de desen animat în care vei căuta monede de aur călare pe un Pegas maiestuos, un cal dintr-un western, sau chiar la volanul unei mașini de curse. Așa cum am menționat, scenariile virtuale de pe acest treadmill pot fi schimbate la comandă, însă scopul final al aparatului de a te face să transpiri rămâne același. De acum înainte, nu va mai trebui să te uiți în podea când faci ture imaginare pe bicicletă, ci un mic joc competitiv va transforma aceste exerciții într- experiență distractivă.

VirZoom merge în mod nativ cu Oculus Rift, dar dezvoltatorii aparatului consideră că aparatul va fi compatibil și cu PlayStation VR și HTC Vive pentru Steam.

Bicicleta de cameră VirZoom vine pentru un preț de 249 de dolari și oferă utilizatorilor un catalog limitat de doar cinci jocuri, însă acestea sunt mai mult decât destul pentru a-i motiva pe cei care au achiziționat bicicleta să asudeze călărind cai virtuali. Din păcate, însă, nu-ți poți accesa baza de date cu propriile performanțe trecute, sau accesa modul de multiplayer, decât dacă plătești lunar o sumă de zece dolari.

VirZoom este de fapt o consolă la care pedalezi, ce este echipată, de asemenea și cu niște ochelari de realitate virtuală. E greu de știut dacă bicicleta va deveni cu adevărat un succes, dar nu m-ar surprine ca VirZoom să ajungă în curând primul ”smart treadmill” din lume.