Firefox apare, în sfârșit, pe iOS

Firefox apare, în sfârșit, pe iOS

Dacă din curiozitate vă veți uita pe App Store azi, veți avea o surpriză. Brusc, faimosul Mozilla Firefox este valabil pentru toate device-urile Apple.

Apple este faimos pentru atitudinea sa conservatoare în privința aplicațiilor care apar pe întregul său set de platforme. Nimic nu apare pe App Store fără să fie verificat în prealabil de o echipa întreagă de oameni. Aceștia au grijă ca fiecare program să nu încalce standardele ridicate pe care compania americană le are când vine vorba de calitatea aplicațiilor valabile pe magazinul său online.

Totuși, Mozilla a lipsit cu desăvârșire. Motivul este relativ simplu: Firefox ar fi putut periclita monopolul pe care îl are Safari ca singurul browser eficient pentru portabilele Apple. Totuși, gigantul american a încercat să le permita accesul Firefox celor de la Mozilla cu o simplă condiție: să meargă pe motorul de renderizare al Safari. Mozilla nu a fost de acord și relația dintre cele două companii a rămas în pom.

Ei bine, aparent Apple s-a răzgândit și a permis până la urma venirea Firefox pe toate device-urile sale. Totuși, vestea că browserul de la Mozilla vine pe device-urile lui Tim Cook nu este chiar noua. Dezvoltatorii Firefox au anunțat pe Twitter o eventuală apariție pe portabilele Apple încă de la începutul anului, dar nu au specificat o data anume.

Versiunea ce a apărut pe Apple Store este similară cu cea prezentă pe Play Store. Are mod de browsing privat, căutare predictivă similară cu cea de pe Chrome, și poate prelua browsing history, bookmarks și parole de pe celelalte browsere prezente, in special de pe Safari.

Totuși, nu prea exista diferențe majore când vine vorba de viteză între versiunea de Firefox de pe portabilele Apple și celelalte browsere, așa că, cel mai probabil vă veți alege browserul preferat bazat pe ceea ce folosiți deja pe desktop, sau pe mobil. Până la urma familiaritatea e cel mai important aspect când vine vorba de o aplicație preferată.

Citește și: