Filmarea care ar fi putut decapita un pasionat al aviației

Un fan al avioanelor a dorit să filmeze o decolare de pe un aeroport situat pe malul mării, iar inițiativa acestuia l-ar fi putut lăsa fără viață.

Imaginile surprinse de cameramanul curajos arată cum un avion decolează de pe insula Saint Maarten, din Caraibe, trecând la doar câțiva metri de acesta. Videoclipul înfricoșător, care capturează momentul în care un avion de pasageri ia calea apusului a făcut înconjurul internetului. Din fericire, trenul de aterizare a avionului s-a strâns la timp, iar curajosul a scăpat nevătămat. Cameramanul, deloc înspăimântat, strigă de bucurie și susține că experiența a meritat pierderea pălăriei.

De obicei, decolările au loc în partea opusă, spre munți, așa că filmările de tipul acesta sunt destul de rare. În plus, avionul care apare în clipul video este un MD-800, care reprezintă și el, la rândul său, o raritate.

Insula St. Maarten este cunoscută în comunitatea aviatică drept fiind locul cu cea mai bună priveliște către avioane. Turiștii pot experimenta cum un avion aterizează la doar câțiva metri de ei, în timp ce aceștia se scaldă în apele azurii. Pista aeroportului este situată chiar lângă plajă, ceea ce face ca avioanele să treacă exact pe lângă oamenii curioși.

Aeroportul Princess Juliana din Caraibe este singurul loc din lume unde oamenii pot experimenta avioane care zboară aproape printre ei, fiind la o distanță de o mână. Pentru că majoritatea persoanelor ajung pe acea plajă tocmai pentru a urmări aterizările, programul zborurilor este trecut pe o placă de surf, iar la radio se aud conversațiile din turnul de control.

Deși pare fascinant, poate fi destul de periculos. Motoarele avioanelor produc curenți de aer atât de puternici încât pot împinge oamenii în apă. Acest lucru se întâmplă destul de des, dar nu au fost raportate incidente majore. Mai jos puteți urmări un clip video în care se vede acțiunea motoarelor asupra oamenilor de pe plajă.

 

Ștefan Neculai
17:48 26.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video