Fără volan: BMW vrea să îți transforme mașina într-un imens ecran tactil

Fără volan: BMW vrea să îți transforme mașina într-un imens ecran tactil

Anul acesta, BMW a adăugat fucția Gesture Control la noul sedan de lux seria 7. Grație acestei noi funcționalități, șoferii își pot opera mașinile prin gesturi făcute în fața unui ecran.

Acum, toată lumea pare entuziasmată de cea mai nouă tehnologie a companiei, AirTouch, care va fi prezentată la ediția CES din 2016 și se pare că va fi încorporată în conceptul Spyder i8. Potrivit celor de la BMW, AirTouch permite să folosești displayul vehiculului fără a face contact cu suprafața. Această funcționalitate permite controlul intuitiv al funcțiilor de entertainment, navigare și comunicații. Tehnologia ar „înțelege” ce pași trebuie făcuți și i-ar afișa în avans, astfel încât șoferul să nu fie prea distras de la drum.

AirTouch folosește senzori plasați chiar deasupra bordului și cam în tot interiorul mașinii, urmărind gesturile șoferului și pasagerilor deopotrivă. E un progres semnificativ față de Gesture Control, care înțelege doar comenzi de bază. O singură apăsare e tot ce trebuie ca șoferul să facă pentru a activa funcțiile dorite, scriu cei de la Daily Mail.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI