Fără motiv practic, chinezii au ecran 4K pentru telefon

Fără motiv practic, chinezii au ecran 4K pentru telefon

Până la iPhone 4 nimănui nu i-a păsat de pixelii unui ecran (cel puțin nu atât de tare), dar de când cu ecranul Retina producătorii se bat să fie cât mai sus. Acum, chinezii prezintă un ecran 4K. În câțiva ani, l-ai putea avea pe telefon.

Cea mai bună rezoluție pentru telefoanele din prezent este QuadHD, care înseamnă jumătate din numărul de pixeli pe care îi are 4K. Altfel, încă sunt telefoane cu ecran full HD, cum ar fi OnePlus 2 sau iPhone 6 Plus, iar minusurile nu sunt atât de mari cât să fie justificată trecerea la rezoluții mai bune.

Câștigi, cu orice rezoluție mai mare, mai mulți pixeli per centimetru pătrat, dar asta face ca telefonul să consume mai repede bateria. Samsung Galaxy S6, spre exemplu, are un ecran S-AMOLED de 5,1 inci QHD, ceea ce înseamnă o densitate de 577 pixeli per inci. Chinezii de la Everdisplay au ecranul AMOLED cu o densitate de 734 ppi. Diagonala este de 6 inci.

ecran 4k

Everdisplay, cunoscută și drept Hehui Optoelectronics, nu are mari planuri cu un așa display, scrie PhoneArena, dar dacă un producător va trece la folosirea lui, cu siguranță vor fi mai mulți care să-l adopte. Sharp are unul de 5,5 inci IGZO cu o densitate de 806 ppi. Iar Samsung  a spus că lucrează la un ecran cu rezoluție 11K, ceea ce înseamnă o densitate de 2.250 ppi. Până atunci, în condiții normale de folosire nu sesizezi diferența între full HD și QHD, dar sesizezi când un display are o calitate mai scăzută decât a altuia, cum este cazul între LCD și S-AMOLED de la Samsung.