Facebook vrea să îți cumperi hainele din magazinul său

Facebook vrea să îți cumperi hainele din magazinul său
14:44 16.07.2015

Dacă cei de la Facebook consideră paginile magazinelor atât de importante, cum de încă nu putem cumpăra direct de pe ele, exact ca pe site-urile oficiale?

Ei bine, acest lucru este pe cale să se schimbe. Buzzfeed testează deja o opțiune care permite comandarea directă a produselor de pe pagina de  Facebook, fără necesitatea migrării pe un alt site. Sunt incluse, momentan, doar câteva branduri, iar pentru că proiectul este într-o fază incipientă, acestea nu au fost încă făcute publice. Dacă lucrurile merg bine, planul Facebook este de a extinde proiectul, potrivit Engadget.

Cei de la Facebook sunt încrezători în succesul programului, mai ales datorită popularizării ideii de comerț online. Funcționalitatea transferului de bani prin intermediul Facebook Messenger ar fi o unealtă în plus, iar giganta rețea socială nu este prima care a introdus posibilitatea cumpărării prin apăsarea unui buton. Pinterest, Twitter și Google au explorat deja această arie.

Această inițiativă are loc într-o perioadă de tranziție către comerțul online. Deși vizităm un număr foarte mare de site-uri pe desktop, 80% din timpul petrecut pe telefon este dedicat primelor cinci aplicații. Așadar, e de înțeles că proprietarii diverselor magazine vor să profite de acest avantaj și să își găsească drumul către potențialii cumpărători prin intermediul aplicațiilor folosite regulat. Iar Facebook, în mod evident, ocupă un loc fruntaș.

 

loading...