Facebook va permite să trimiți poze prietenilor tăi cu un simplu photo tag

Facebook va permite să trimiți poze prietenilor tăi cu un simplu photo tag

Urmează sărbătorile și Facebook știe asta. Milioane de oameni vor începe să facă poze și să le trimită unii altora prin tot felul de metode. Cum de departe cea mai populară platformă de publicare a unor fotografii proaspăt făcute este Facebook, un simplu tag cu prietenii tăi din poză va share-ui poza cu ei imediat pe Messenger.

Se pare că aproape nouă miliarde de fotografii sunt trimise lunar pe Messenger între tot felul de utilizatori. Cum traficul de fotografii va crește în mod considerabil de sărbători, Facebook a decis să combine nou introdusa funcționalitate Photo Magic cu un sistem automatic de trimitere a fotografiilor pe Messenger.

Cu noua aplicație de recunoaștere facială, lansată luna trecută în Australia, Facebook va putea recunoaște pe toată lumea imediat, îi va tag-ui, iar pozele cu ei vor fi trimise acestora imediat. Însă numai dacă îi vei permite. În momentul în care vei dori să faci share la poza tag-uită, imediat căsuța de dialog cu prietenul din poză se va deschide și poza va fi atașată în căsuță.

Pentru cei care se alarmează când văd capacitatea uriașă de recunoaștere facială a aplicației, Facebook a introdus posibilitatea de a bloca această funcționalitate.

Până la urma avem motive să ne îngrijorăm. Cum nimic nu se ”uită” pe Internet, iar sistemul de recunoaștere facială e scos aproape direct din aplicațiile serviciilor secrete, e greu de știut unde va ajunge acea poză imediat după captură. Dacă aveți încredere în Facebook, puteți să folosiți aplicația cu toată inima. Dacă nu, puteți s-o dezactivați liniștiți, eu cel puțin n-o să vă judec.

Citește și: