19 ian. 2015 | 08:17

Facebook Messenger a învățat să transcrie după dictare

ACTUALITATE
Facebook Messenger a învățat să transcrie după dictare

Momentan doar sub formă de experiment, a început să ofere posibilitatea transcrierii în format text a mesajelor vocale.

După ce Google a început să ofere în anumite ţări transcrierea mesajelor pentru serviciului Google Voice, se pare că vrea să introducă ceva similar, dar la nivel global.

Încă din 2013, Facebook Messenger oferea posibilitatea expedierii de scurte mesaje vocale. Deşi acestea reprezintă o metodă foarte bună de a comunica dacă nu aveţi o afinitate pentru tastat, la capătul celălalt al firului situaţia se complică în cazul în care destinatarul nu poate să asculte mesajul din cauza gălăgiei din împrejurimi. Soluţia, după cum se poate observa şi în captura de mai jos, ar putea consta în transpunerea automată a respectivului mesaj în format text.

Pentru că procesul de transpunere a cuvintelor vorbite în format text nu este unul foarte facil, implementarea acestei funcţii va avea întâi loc la nivel restrâns. David Marcus, directorul Facebook responsabil de Messenger a atras atenţia într-un comunicat oficial că această funcţie se află într-o perioadă de test. Cei care vor avea acces la ea, vor putea citi un mesaj vocal primit recent. Ambii participanţi la discuţie vor putea citi mesajele vocale, dacă nu cumva unul dintre ei va dezactiva opţiunea.

În funcţie de feedbackul primit de la cei câţiva utilizatori care se pot bucura acum de transcrierea mesajelor, această funcţie va fi implementată la scară largă. Momentan nu au fost menţionate limbile străine ce vor fi compatibile cu serviciului, dar bănuiesc că limba română nu va fi printre priorităţi.

facebook-messenger-transcription-342x640

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele