Exploatarea resurselor din spațiu ar putea deveni realitate

Exploatarea resurselor din spațiu ar putea deveni realitate
15:08 25.09.2015

O nouă lege ar putea să le dea acorde companiilor anumite drepturi asupra resurselor aflate în spațiu.

Oricine a jucat Dead Space probabil că se uită la una dintre noile legi propuse în Statele Unite și să gândește la diversele întâmplări care au avut parte în cele trei jocuri. Deși probabil nu vom avea partea vreodată de ”necromorphs”, partea cu exploatarea resurselor aflate în spațiu ar putea deveni realitatea mult mai devreme decât ne-am fi așteptat.

În prezent, conform unei legi adoptate de comunitatea internațională, nicio țară nu are dreptul să dețină teritoriu în spațiu. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de companii, lucrurile sunt mai complicate. După cum scrie Popular Science, depinde de modul în care cineva alege să interpreteze legislația. Este clar însă că o companie nu ar putea să dețină teritoriu în afara planetei noastre fără a avea susținerea unui stat anume.

De cealaltă parte, însă, noua lege nu menționează faptul că o companie ar deține teritoriu, ci doar resursele pe care le obține în urma activităților de minerit. Pentru a-și susține punctul de vedere, unii aduc aminte de misiunea Apollo 11, cea care a dus primii oameni pe Lună. Armstrong, Aldrin și Collins au adus numeroase materiale de pe Lună pentru a fi studiate, iar comunitatea internațională recunoaște drepturile Statelor Unite asupra acestora.

Desigur, o astfel de lege mai are de depășit numeroase bariere până să poată fi aplicată. În primul rând, numeroase state puternice, precum China sau Rusia, ar putea vedea un asemenea lucru drept o agresiune a americanilor. Mai mult decât atât, nimeni nu poate ști sigur dacă președintele Statelor Unite ar semna vreodată un asemenea act, având în vedere posibilul impact ala acestuia asupra relațiilor internaționale.

loading...