20 iul. 2015 | 17:19

Exoscheletul Panasonic îți dă puteri supraomenești

ACTUALITATE
Exoscheletul Panasonic îți dă puteri supraomenești

Cei de la Panasonic dezvoltă o tehnologie care le va permite oamenilor să ridice greutăți mult mai mari cu ajutorul unui exoschelet.

Cineva din cadrul Panasonic are de gând să introducă în premieră în fabrici un exoschelet asemănător celui folosit de Sigourney Weaver în Alien. Spre deosebire de film, însă, acesta va fi folosit de către muncitorii din fabrici doar pentru a ridica greutăți și pentru a efectua alte activități inaccesibile în mod normal. După cum relatează site-ul Geek.com, dispozitivul este dezvoltat de ActiveLink, unul dintre subsidiarii companiei japoneze.

[related]

Versiunea cea mai mică are o greutate de doar 6 kilograme, însă permite celui care îl poartă să ridice încă 15 kilograme. Proiectul este în desfășurare încă din anul 2013, iar de atunci s-au înregistrat progrese semnificative, pe care le puteți vedea în videoclipurile incluse. Cel de deasupra ne prezintă dispozitivul în 2013, iar cel de mai jos ne arată stadiul în care se află în prezent. Din punctul de vedere al Panasonic, astfel de costume vor deveni din ce în ce mai populare în fabrici.

Se lucrează, de asemenea, la o variantă mult mai mare care le va permite utilizatorilor să transporte cu aproape 100 de kilograme mai mult. Cu toate acestea, prețul va fi atât de mare încât aceste elemente vor fi întâlnite doar în anumite sectoare, inclusiv cel militar. Tehnologia din Call of Duty: Advanced Warfare nu mai pare atât de îndepărtată acum.

call of duty advanced warfare 1