Evolio x-Watch este primul smartwatch lansat de un brand românesc și e foarte ieftin

Evolio, unul dintre cei mai cunoscuți integratori românești, a anunțat lansarea  smartwatch-ului x-Watch, un ceas inteligent cu un preț foarte accesibil.

Smartwatch-urile deja tind să nu mai fie produse de nișă. Pe măsură ce cresc în popularitate, din ce în ce mai multe companii lansează produse de acest gen, iar prețurile scad considerabil.

Dacă până acum v-ați dorit un ceas inteligent, dar nu v-ați încumetat să dați un salariu minim pe economie pentru un astfel de dispozitiv, Evolio x-Watch ar putea fi un prim smartwatch perfect pentru voi.

Ceasul dispune de un display IPS de 1.22″ cu 240×204 pixeli şi poate fi folosit atât pentru convorbiri telefonice cât şi pentru transmiterea de mesaje text predefinite, fără a fi nevoie de a scoate smartphone-ul din buzunar sau geantă.

x-Watch notifică utilizatorul în privinţa mesajelor primite, permiţând citirea acestora şi trimiterea unor răspunsuri predefinite, toate acestea direct de pe ecranul ceasului. În acelaşi timp, x-Watch dispune de o serie de funcţii ce afişează parametri importanţi pentru o viaţă mai sănătoasă: măsurarea pulsului, măsurarea paşilor şi a caloriilor consumate, reminder de sedentarism şi monitor pentru calitatea somnului.

x-Watch dispune de organizer digital cu funcţie „reminder” şi functie antifurt, avertizându-te când te-ai depărtat cu mai mult de 15 m de smartphone-ul cu care este conectat.

Ceasul are o autonomie de 2 până la 5 zile de funcţionare şi poate fi customizat prin alegerea unui ecran şi a temei preferate. Are un diametru de 46.5mm si o greutate de 50 grame. Rulează un sistem de operare dezvoltat special de Mediatek și este compatibil cu Android și iOS.

Arată destul de bine, dar se simte că nu este exact un produs premium. Cureaua poate fi înlocuită cu orice altă curea.

Preţul recomandat de vânzare este de 399 de lei, dar în perioada de precomandă x-Watch poate fi achiziţionat la 249 de lei.

Fotografii: Răzvan Băltărețu, adevarul.ro