Emulatorul Oldweb.today te va ajuta să retrăiești Internetul din anii ’90

Emulatorul Oldweb.today te va ajuta să retrăiești Internetul din anii '90

În ziua de astăzi există metode de a vedea cum arătau site-urile pe Internet mulți ani în urmă. Totuși pentru a emula cu adevărat sentimentul folosirii paginilor de web din anii ’90, îți trebuie și un browser din acea vreme. Oldweb.today face exact acest lucru.

Cu ajutorul Oldweb.today te vei putea plimba prin Internetul de acum 15 ani cu exact aceleași browsere de la acea vreme. Punând la dispoziția vizitatorilor versiunile browserelor populare acum 15 ani, cei interesați pot vedea cum Internetul funcționa cu Internet Explorer 4, Netscape Navigator 3, Safari 3.2.4, și chiar Mozaic-ul pentru Linux.

În caz că vă veți întreba ce pagini anume puteți vizita, aflați că Oldweb va folosi Internet Archive pe care o veți putea ”răsfoi” cu aceste versiuni realmente antice de browsere. Site-uri precum Blizzard.com sau chiar harrypotter.warnerbros.co.uk, le puteți vedea cum arătau în 2000 sau 2001. Evident, ca emularea să pară cât mai realistă, viteza de încărcare a site-urilor va fi tot aceea de atunci. Chiar și așa, mi se pare că paginile respective se încarcă prea rapid față de cum imi aduc eu aminte.

Totuși, sunt câteva mici probleme. Dezvoltatorii emulatorului nu au reușit să emuleze vechile browsere pe OS X, așa că dacă ai un Apple în prezent și vei vrea să vezi cum se mișcau vechile site-uri pe un Safari sau Windows Explorer din anii ’90, va trebui să-ți instalezi separat versiuni mai vechi ale Safari.

Chiar și așa, Oldweb.today tot este o metodă mai bună de a călători în timp pe Internet, decât să-ți scoți vechiul calculator de la naftalină și să cauți versiuni antice de Windows Explorer prin cine știe ce cotloane ale Internetului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: