Elvețienii vor să folosească un singur încărcător pentru toate telefoanele

Elvețienii vor să folosească un singur încărcător pentru toate telefoanele

Elvețienii vor să folosească un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele, eliminând astfel una dintre marile diferențe dintre dispozitivele Android și cele iOS.

Deși majoritatea utilizatorilor de iPhone apreciază încărcătorul Lightning, acesta reprezintă și o mare problemă. Având în vedere că Android este liderul de necontestat pe piață, de foarte multe ori este greu să găsești pe cablu de date pentru dispozitivele Apple pentru a-ți reîncărca telefonul. Elveția ar putea fi prim țară care va rezolva această problmeă, în cazul în care un proiect apărut de curând va fi implementat.

”Eforturile de standardizare specificate în noile baze legale au legătură, printre altele, cu telefoanele mobile și alte dispozitive care vor fi nevoite să fie compatibile cu un încărcător universal până la mijlocul anului 2017, cel târziu. Această măsură va reduce cantitatea de încărcătoare și, prin urmare, pe cea de deșeuri electronice”, a declarat guvernul elvețian într-un comunicat recent.

După cum scrie site-ul Motherboard, Uniunea Europeană a votat în trecut asupra unei asemenea măsuri, iar Elveția ar dori în acest fel să țină pasul cu această, deși nu este o țară membră. Apple ar fi propus, însă, o altă soluție. Compania din Cupertino vrea să păstreze portul Lightning, însă ar urma să furnizeze adaptoare către USB de tip C cu toate telefoanele comercializate în Europa. Acesta din urmă ar urma, astfel, să devină standardul pe continentul nostru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI