Elicopterul fără pilot care va salva vieți omenești pe câmpurile de luptă

Elicopterul fără pilot care va salva vieți omenești pe câmpurile de luptă

Cei de la Lockheed Martin au testat de curând capacitatea unui elicopter semi-autonom de a evacua soldați răniți în timpul bătăliilor.

Elicopterul semi-autonom K-MAX și-a demonstrat pe parcursul anilor eficiența și capacitatea de a funcționa aproape perfect în orice mediu. După cum scrie Engadget, timp de trei ani, între 2011 și 2014, acesta a fost utilizat pentru a transporta milioane de tone de materiale consumabile către majoritatea bazelor americane din Afganistan. Ulterior a ajutat la stingere unor focuri, iar acum creatorii săi au reușit să-l folosească în cadrul simulărilor unor operațiuni de salvare.

Fiind semi-autonom, K-MAX nu necesită prezența unui pilot la bord, acesta fiind controlat de la sol. În cadrul simulării, un mesaj de urgență a fost trimis de un rănit fiind necesară trimiterea unui echipaj de salvare. În loc de echipaj, însă, a fost trimis un elicopter K-MAX. Rănitul s-a fixat pe o banchetă din exteriorul elicopterului cu ajutorul unor centuri de siguranță și a fost evacuat foarte rapid.

K-MAX este, mai exact, un sincropter, având două două rotoare alăturate care se rotesc în sens contrar și care sunt sincronizate pentru a nu se izbi unul de celălalt. Datorită acestei tehnologii, K-MAX nu are nevoie de o elice pe spate. Cu toate acestea, o misiune de salvare efectuată cu un K-MAX fără o persoană la bord ar funcționa doar dacă cel care trebuie salvat este capabil de se fixa singur pe margine elicopterului sau are alte persoane alături care pot face acest lucru.

k-max elicopter

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: