Elicopterul fără pilot care va salva vieți omenești pe câmpurile de luptă

, 03 Mai, 13:54

Cei de la Lockheed Martin au testat de curând capacitatea unui elicopter semi-autonom de a evacua soldați răniți în timpul bătăliilor.

Elicopterul semi-autonom K-MAX și-a demonstrat pe parcursul anilor eficiența și capacitatea de a funcționa aproape perfect în orice mediu. După cum scrie Engadget, timp de trei ani, între 2011 și 2014, acesta a fost utilizat pentru a transporta milioane de tone de materiale consumabile către majoritatea bazelor americane din Afganistan. Ulterior a ajutat la stingere unor focuri, iar acum creatorii săi au reușit să-l folosească în cadrul simulărilor unor operațiuni de salvare.

Fiind semi-autonom, K-MAX nu necesită prezența unui pilot la bord, acesta fiind controlat de la sol. În cadrul simulării, un mesaj de urgență a fost trimis de un rănit fiind necesară trimiterea unui echipaj de salvare. În loc de echipaj, însă, a fost trimis un elicopter K-MAX. Rănitul s-a fixat pe o banchetă din exteriorul elicopterului cu ajutorul unor centuri de siguranță și a fost evacuat foarte rapid.

K-MAX este, mai exact, un sincropter, având două două rotoare alăturate care se rotesc în sens contrar și care sunt sincronizate pentru a nu se izbi unul de celălalt. Datorită acestei tehnologii, K-MAX nu are nevoie de o elice pe spate. Cu toate acestea, o misiune de salvare efectuată cu un K-MAX fără o persoană la bord ar funcționa doar dacă cel care trebuie salvat este capabil de se fixa singur pe margine elicopterului sau are alte persoane alături care pot face acest lucru.

k-max elicopter

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail