E-shower este superbul aparat de duș eco pe care probabil nu ți-l vei putea permite

E-shower este superbul aparat de duș eco pe care probabil nu ți-l vei putea permite

Puține sunt lucrurile care pot afecta această planetă într-un mod ireversibil. Poluarea oceanelor cu cianuri și țiței este unul, iar altul ar fi făcutul unui banal duș. Ca să te scape de vina distrugerii unei resurse atât de esențiale lumii ăsteia, cum e apa, E-shower te va spăla cu apă regenerabilă ad-hoc.

Irositul de apă în ziua de azi poate fi considerată aproape o crimă, însă este o crimă pe care o face toată lumea, iar planeta are de suferit. Pentru a rectifica această problemă esențială, Hamwells, o companie nou-înființată din Olanda, a construit cel mai avansat duș din lume.

Numit E-Shower, acest duș reciclează chiar apa pe care ai folosit-o cu doar câteva secunde mai devreme. Apa care se scurge în canalizare se adună într-un recipient, este filtrată, reîncălzită și pompată înapoi deasupra ta. Apa va fi filtrată de șapte ori până va fi aruncată definitiv, și abia 15 litri de apă nouă va fi adăugată la fiecare ciclu nou.

Sistemul de curățare a apei folosite constă într-un filtru solid, probabil o plasă, apoi un filtru UV care să omoare orice bacterii luate de apa care tocmai te-a spălat. Mai apoi se va adăuga un litru de apă fierbinte proaspătă care să întoarcă apa la temperatura inițială iar apoi aceasta va curge iar pe tine.

E-shower mai are și alte accesorii distractive, cum ar fi o boxă rezistentă la apă la care îți poți conecta telefonul prin Bluetooth, astfel încât să poți asculta muzică liniștit în duș. Și pentru că trăim în epoca în care apar aplicații pentru orice, E-Shower are și o aplicație care va contoriza câți bani salvezi în fiecare dimineața reciclând apa. E bine totuși că face asta, pentru că în mod clar nu va trebui să economisești niciun ban atunci când vei decide să cumperi un E-Shower.

Venind la un preț de 2.950 de euro, probabil că ai accepta să moară o balenă, două în apele Arctice, decât să cheltuiești atâția bani pentru un duș eco.

Citește și: