19 iun. 2015 | 12:37

Duster Oroch e un pick-up care face treabă și arată bine

VIDEO VIDEO

Renault a lansat la salonul auto de la Buenos Aires mașina Oroch, un Duster pick-up destinat pieţei sud-americane. Este robustă, este 4×4 și este o versiune low-cost a mașinii Dacia pentru o piață în care cererea de astfel de automobile este mare. 

Duster Oroch este similar unei camionete pick-up americane cu care te-ai obișnuit în filmele de la Hollywood, doar că în design sunt influențe europene și trăsături pe care le au toate modelele Dacia. Mai puţin impozant decât vehicululele din SUA, Oroch are la același salon auto două rivale: Saveiro, înrudit cu automobilul Golf al Volkswagen, şi Strada, al grupului Fiat.

Duster Oroch are o gardă la sol ridicată şi este dotat cu dublă cabină care permite îmbarcarea a cinci persoane, contrar variantelor anterioare ale modelelor pick-up ale Renault sau Dacia (4L, Express sau Logan). Pentru a ţine sub control costurile, Oroch nu este un vehicul complet nou, ci un derivat al Duster realizat de centrul de design al grupului francez din America Latină. Oroch, prezentat în fază de concept în octombrie 2014, la salonul auto de la Sao Paulo, va fi produs în Brazilia, a doua mare piaţă a Renault după cea franceză, scrie Mediafax.

[related]

După lansarea Oroch, Renault mai pregătește un pick-up mai mare, bazat pe platforma Nissan. Pe acesta îl va produce în Mexic acolo unde constructorul japonez are deja o fabrică, iar ulterior la o uzină din Argentina a grupului francez. Piaţa auto sud-americană are un potenţial ridicat de creştere, în pofida problemelor actuale provocate de conjunctura economică. Potrivit estimărilor IHS, în regiune ar putea fi comercializate în acest an aproape 560.000 de vehicule pick-up, cu mult sub America de Nord (2,9 milioane) sau Asia de Sud (760.000).

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele