După o pauză de 5 ani, WikiLeaks revine

După o pauză de 5 ani, WikiLeaks revine
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
15:35 04.05.2015

Cu toate că website-ul WikiLeaks a fost în permanenţă online, abia acum a început din nou să accepte conţinut nou din partea internauţilor dornici.

este unul dintre website-urile cu cel mai complex istoric. Având în vedere amalgamul de secrete pe care le conţine, foarte multe organizaţii guvernamentale de pe mapamond au făcut eforturi pentru demontarea sa. În mare parte, respectivele tentative nu au fost încununate de succes. A avut însă loc alt fenomen care a prevenit buna funcţionare a platformei online. Mai multe agenţii internaţionale, prin intermediul unor artificii high-tech, au reuşit să prevină trimiterea de conţinut nou către managerii site-ului în condiţii de anonimitate deplină. Din acest motiv, se poate considera că din 2010 WikiLeaks a fost offline.

O nouă versiune beta a www.wikileaks.com este acum online. Aceasta acceptă din nou primirea de fişiere în mod incognito de la doritori. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al WikiLeaks prin intermediul unei declaraţii înaintate către Wired. Astfel aflăm că au fost reinventate complet măsurile de securitate pentru a imuniza postările de conţinut la tehnici de supraveghere hi-tech. În mod evident, nu au fost oferite detalii legate de practicile aplicate de WikiLeaks, dar important este că cei care deţin secrete de stat pe care doresc să le facă publice nu mai trebuie să aibă emoţii.

În parte, anonimitatea celor care vor să urce fişiere pe platforma web este menţinută şi prin adopţia Tor. Browserul pentru internetul ascuns este prima unealtă de care aveţi nevoie pentru ca sursa şi destinaţia comunicaţiilor online să-şi menţină anonimitatea. Între timp, Julia Assange, , locuieşte în continuare în azil în Ambasada Ecuadorului din Londra. Dacă acesta iese pe uşa ambasadei, este arestat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI