După ceasurile inteligente, urmează hainele inteligente [VIDEO]

După ceasurile inteligente, urmează hainele inteligente [VIDEO]

Data viitoare când cineva îți spune că ai o ținută smart, s-ar putea să nu îți complimenteze simțul estetic. Un alt plan inedit al Google implică să creeze haine inteligente.

Proiectul se numește Jacquard și, practic, îți transformă hainele în tehnologie purtabilă, prin intermediul materialului. Planul Google este rezultatul a ani de eforturi de a dezvolta cabluri care să arate, să se simtă și să funcționeze precum un material obișnuit, suportând căldura fierului de călcat și rezistând spălării și călcării.

„Structura textilelor este aceeași cu structura ecranelor tactile de pe telefoane și alte dispozitive. Dacă înlocuiești firele textile cu fire conductive, ar trebui să poți purta haine care pot reacționa la atingeri și gesturi”, a explicat Ivan Poupyrev, directorul tehnic al Google ATAP. De asemenea, se pare că vei putea controla volumul playerului muzical pur și simplu atingându-ți pantalonii și răspunde la telefon prin atingerea reverului hainei, scrie Yahoo! Tech.

Oricât ar suna de futurist, acesta nu este un alt proiect al Google care nu va părăsi laboratorul. Brandul Levi Strauss a anunțat că va fi prima fabrică de haine care va integra textile dezvoltate prin Project Jacquard în următoarele linii vestimentare. Nu se știe cu precizie când, dar toate semnele indică faptul că vorbim de viitorul apropiat.

Citește și:
Etichete: