Dispozitivul care iți citește mintea ca tu să găsești tricoul perfect

Dispozitivul care iți citește mintea ca tu să găsești tricoul perfect

Dacă ai intrat vreodată într-un magazin și ai fost copleșit de multitudinea de opțiuni, un nou dispozitiv vine în ajutorul tău și îți va citi mintea pentru a te ajuta să te decizi.

Săptămâna aceasta, un brand vestimentar din Japonia a dat naștere unei noi experiențe în magazinul său din Sydney. Dispozitivul, denumit „UMood”, se folosește de neuroștiință pentru a putea potrivi starea de spirit a clientului cu tricoul perfect.

Clienții îți pun pe cap o cască ce se folosește de un singur senzor amplasat la nivelul frunții și care măsoară activitatea creierului, în timp ce aceștia urmăresc clipuri video de câteva secunde. Aceste filmulețe reprezintă până la zece stări de spirit, precum „încrezător”, sau „furtunos”.

Potrivit celor de la Mashable, algoritmul tehnologiei se folosește cinci aspecte: interes, preferință, concentrare, stres și somnolență. Astfel, dispozitivul măsoară reacția clientului la clipurile video și încearcă să potrivească starea de spirit cu design-ul unui tricou. UMood are integrate mai mult de 600 de modele de tricouri atribuite unor anumite stări.

Oficialii au declarat că acest dispozitiv nu este menit să adune date despre preferințele clienților, pentru a putea profita financiar de pe urma acestora, ci că scopul său exclusiv este să creeze o experiență plăcută pentru clienți.

Oamenii de știință par să îmbrățișeze conceptul și susțin că acesta ar putea fi extrem de folositor în viitorul vânzărilor. Din cauza faptului că există o multitudine de opțiuni din care clienții trebuie să facă o alegere, aceștia ar putea fi puși în dificultate, deoarece mulți oameni nu sunt buni la a lua decizii, chiar dacă este vorba de un singur tricou. Așadar, un astfel de dispozitiv ar fi binevenit în orice magazin.

Citește și: