Cum deschizi un fișier cu extensie necunoscută. Rezolvă misterul în trei pași

Cum deschizi un fișier cu extensie necunoscută. Rezolvă misterul în trei pași

Se poate  întâmpla să descarci un fișier de pe internet, cu o extensie necunoscută și să nu știi cum să-l deschizi pentru a afla ce este în el.

Echipa digitalcitizen.ro oferă 3 metode pe care le poți folosi pentru a afla cum deschizi orice fișier necunoscut, în orice versiune de Windows. Haideți să vedem care sunt acestea:

Metoda 1 – Folosește Magazinul Windows pentru a deschide un fișier cu extensie necunoscută

Dacă ai Windows 8.1 instalat pe calculator, deschide Explorer și navighează la locația fișierului necunoscut. Dă clic dreapta pe el și alege „Deschidere cu”.

Deschide fisiere necunoscute in Windows

Ești întrebat cum vrei să deschizi acest tip de fișier. Alege că vrei mai multe opțiuni și derulează în jos, până găsești „Căutați o aplicație în Magazin”. Dă clic pe această opțiune.

Deschide fisiere necunoscute in Windows

Se va deschide Magazinul Windows unde vei vedea câteva sugestii cu aplicații care ar putea deschide fișierul respectiv.

Deschide fisiere necunoscute in Windows

Din păcate, această metodă merge doar pentru utilizatorii de Windows 8.1 și doar pentru anumite tipuri de fișiere.

Metoda 2 – Caută pe Google ori Bing pentru a deschide un fișier cu extensie necunoscută

A doua metodă merge mai bine și implică utilizarea unui motor de căutare și puțină engleză. Dacă deschizi Google.ro și tastezi extensia fișierului necunoscut plus cuvântul „file” (fișier), vei găsi imediat informații despre acel tip de fișier și ce fel de programe îl pot deschide.

Deschide fisiere necunoscute in Windows

La fel și pe Bing.com (motorul de căutare al celor de la Microsoft). Vei vedea o căsuță specială în partea dreaptă a listei cu rezultatele returnate, unde poți afla mai multe despre fișierul respectiv.

Deschide fisiere necunoscute in Windows

Metoda 3 – Folosește Filext.com pentru a deschide un fișier cu extensie necunoscută

Pe internet găsești o bază de date cu uriașă, cu aproape toate tipurile de fișiere cunoscute și extensiile lor. Mergi la Filext.com și caută folosind extensia fișierului necunoscut. Vei afla informații despre tipul fișierului, la ce este folosit, ce fel de aplicații creează astfel de fișiere, ce aplicații pot fi folosite pentru vizionarea lui, șamd.

Deschide fisiere necunoscute in Windows

Învață mai multe despre tipurile de fișiere și aplicațiile implicite folosite de Windows

Dacă vrei să afli mai multe despre cum gestionează Windows aplicațiile implicite cu care deschide orice tip de fișiere comune, îți recomandăm să citești următoarele ghiduri:

Prezentare Windows 8.1: Cum se schimbă aplicațiile implicite pentru orice – un ghid aplicat pentru Windows 8.1, ce merge foarte bine atât pentru utilizatorii de PC-uri cât și de tablete ori dispozitive hibride cu Windows 8.1.

Cum setăm programele implicite în Windows 7 şi Windows 8.1 – un ghid complet, foarte util mai ales celor care folosesc Windows 7 pe calculatoarele lor.

Citește și:
Etichete: